AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Νοε 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φωτογραφία και αναφορά στη Σάμο στο Facebook!


Αναφορά και στη Σάμο - όχι για το μεταναστευτικό - έκανε με ανάρτησή του στο Facebook ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία του από πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί!

Συγκεκριμένα, αφορμή στάθηκε η πρόσφατη Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας, που προβλέπει την προστασία μιας λίστας με 100 αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κινεζική αγορά, με αντάλλαγμα την προστασία 100 κινεζικών προϊόντων στις αγορές της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι "μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς πλέον προστατεύονται 6 σημαντικά ελληνικά προϊόντα: η φέτα, το ούζο, οι ελιές Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου, ενώ στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν ακόμα περισσότερα".

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως "με τη συμφωνία αυτή 100 αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε. προστατεύονται έναντι απομιμήσεων και έχουν αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομά τους και το γεγονός ότι προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές παραγωγής".

"Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων παραγωγών που, συνδυάζοντας παράδοση και καινοτομία, προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που μας κάνουν όλους περήφανους.

Έτσι η Ελλάδα θα είναι παρούσα ακόμα πιο δυναμικά στις προοπτικές που παρουσιάζει η μεγάλη κινεζική αγορά" καταλήγει ο πρωθυπουργός.



Η φωτογραφία που συνοδεύει τη σημερινή ανάρτησή του είναι από τη Σάμο, και συγκεκριμένα από την επίσκεψή του στο θερμοκήπιο ορχιδέας των αδερφών Γαρουφαλή, στον Μεσόκαμπο!

Δείτε τες και πάλι εδώ!

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com