AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Οκτ 2012

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 6,5 κιλά χασίς στη Σάμο


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν 38χρονος, αλλά και δύο νεαροί, για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης, σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις της χθες βράδυ στο Καρλόβασι.


Στην πρώτη περίπτωση,  ημεδαπός ηλικίας 38 ετών συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

- 2 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,40 μ., καλλιεργούμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,
- 14 πλαστικές και 4 γυάλινες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) συνολικού βάρους 3.154 γραμμαρίων,
- Μία ζυγαριά ακριβείας,
- Διάφορες λάμπες φθορίου, μετασχηματιστές, καθώς και ένα σύστημα εξαερισμού που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων,
- Το χρηματικό ποσό των 1.430 ευρώ.

Οι προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες προορίζονταν για πώληση σε τρίτους.  O συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

- 15 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,50 μ., καλλιεργούμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,
- Ποσότητες λιπάσματος, ένα σύστημα εξαερισμού, καθώς επίσης διάφορα ηλεκτρονικά όργανα και ειδικές λάμπες που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Και οι συλληφθέντες αυτοί θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.