AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Οκτ 2012

Διαδοχικές συναντήσεις της γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Σάμο


Ολοκληρώθηκε χθες η σειρά επαφών που είχε στη Σάμο η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ), Χριστιάνα Καλογήρου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στο νησί.

Την Τετάρτη η γενική γραμματέας της ΑΔΑ είχε διαδοχικές συνεργασίες με στελέχη της Διεύθυνσης Δασών, του Τμήματος Διοίκησης Σάμου και του Τμήματος Αστικής Κατάστασης, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης Νομού Σάμου της ΑΔΑ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών της ΑΔΑ με στόχο τη βελτίωση των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών, αλλά και τη διευκόλυνση του έργου των στελεχών της ΑΔΑ.

Η κ. Καλογήρου συναντήθηκε χθες και με τον Στρατιωτικό Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ, ταξίαρχο Προκόπιο Παπαθανασίου, τον οποίο ευχαρίστησε για τη σημαντική κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου Ευάγγελο Χαριλάου και μέλη της ΕΟΣΣ, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στον ζωτικό χώρο της αμπελουργίας και οινοποιίας για το νησί.

Την Τρίτη η κ. Καλογήρου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο, την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Δέσποινα Κάιλα η οποία της εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του νησιού, και με τη βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή. Είχε επίσης συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου Δημήτρη Χιωτέλλη, ο οποίος την ενημέρωσε για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα λαθρομετανάστευσης στην περιοχή του Αιγαίου. Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση της κ. Καλογήρου με τον Λιμενάρχη Νικόλαο Κωνσταντέλλη, στον οποίο η γενική γραμματέας της ΑΔΑ έδωσε συγχαρητήρια για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο.

Η κ. Καλογήρου συναντήθηκε και με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πύραρχο Θεοδόσιο Δημακογιάννη και με εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων του νησιού. Η γ.γ. της ΑΔΑ επαίνεσε το σημαντικό έργο των πολυάριθμων εθελοντών πυροσβεστών της Σάμου, επισημαίνοντας τη μεγάλη αξία του εθελοντισμού, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή.