AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Οκτ 2012

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για τα νέα μέτρα και τις συγκοινωνίες


Κάλεσμα προς τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, που ήδη προκήρυξε απεργιακή κινητοποίηση για την ημέρα κατάθεσης και συζήτησης στη Βουλή των νέων οικονομικών, «βάρβαρων» όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρων. Παίρνει δε πρωτοβουλίες και για το θέμα των συγκοινωνιών.

Σε συνάντηση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με τη Βουλευτή του νομού Αγνή Καλογερή συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους και τα νέα υπό ψήφιση μέτρα της κυβέρνησης. Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης και οι αρνητικές επιπτώσεις για τους νησιώτες σε όλα τα επίπεδα, εισόδημα, ανεργία, αγροτική παραγωγή, χαράτσια, υγεία, παιδεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, τουρισμός.

Με το πέρας της συνάντησης, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκαν :    

«1.Παίρνουμε πρωτοβουλία για τις συγκοινωνίες και μαζί με τα εργατικά Κέντρα Λέσβου, Κω και τα ναυτεργατικά σωματεία, κάνουμε κάλεσμα όλων των φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος των νησιών του Αιγαίου να γίνει συνάντηση στις 10 Νοέμβρη στον Πειραιά για τη διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων και τον συντονισμό δράσης για την διεκδίκησή τους.

2.Στηρίζουμε την πρόταση νόμου του Κομμουνιστικού Κόμματος περί κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων. Ήταν αιτήματα αιχμής των απεργιακών μας κινητοποιήσεων το τελευταίο δίχρονο και η πρόταση εκφράζει όλους τους εργαζόμενους
».