AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Οκτ 2012

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Νώντα Βαλεοντή

Ως μια αληθή και αντικειμενική πηγή για τον ιστορικό του μέλλοντος χαρακτηρίστηκε από τους ομιλητές της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Καρλόβασι της Σάμου το νέο βιβλίο του Σαμιώτη δημοσιογράφου Νώντα Βαλεοντή «Εν Δήμω Καρλοβασίων 1978-1998 που μέσα από την αποδελτίωση των γεγονότων εκείνης της εικοσαετίας που ήταν και καθοριστική για την ανάπτυξή του και την σημερινή του μορφή, αναφέρεται ουσιαστικά στην θητεία δύο δημάρχων, του Γιώργου Καραγιάννη επί 16 έτη και του Βαγγέλη Σιδηρουργού επί 8 έτη.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο καθηγητής Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Μανόλης Βαρβούνης και ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κώστας Σοφούλης . Ο μεν πρώτος αναφέρθηκε στον τρόπο γραφής τον οποίο και χαρακτήρισε δημοσιογραφικό αλλά και αμερόληπτο, ενώ ο δεύτερος εστίασε σε δύο σημαντικά γεγονότα για το Καρλόβασι που αναφέρονται στο εν λόγο βιβλίο την ίδρυση της πρώτης ναυτιλιακής σαμιώτικης εταιρείας λαικής βάσης της Α.Ν.Τ.Ε.Σ.Ι αλλά και της εγκατάστασης της πρώτης πανεπιστημιακής μονάδας. 
Ο ίδιος ο συγγραφέας παίρνοντας το λόγο δήλωσε ότι η απόφαση για να γράψει αυτό το βιβλίο ήρθε όταν παρουσίασε το προηγούμενό του βιβλίο το 2005 το οποίο αναφέρονταν στην ιστορία του δήμου Σαμίων και του ζητήθηκε να υπάρξει κάτι ανάλογο και για την δυτική Σάμο. Για την θητεία του μίλησε και ο δήμαρχος Γιώργος Καραγιάννης ο οποίος ευχαρίστησε τους δεκάδες των Καρλοβασιτών που βρισκόταν στην εκδήλωση που τον εξέλεξαν δήμαρχο και μπόρεσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην συγκεκριμένη 20ετία που άλλαξε το Καρλόβασι . Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι τοπικές αρχές ,πρώην δήμαρχοι και πρώην βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο διανέμεται δωρεάν.

Πηγή: ert.gr