AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Οκτ 2012

Κόβεται από αύριο το δρομολόγιο του «Ιεράπετρα»


Στον αέρα μέχρι νεωτέρας η ούτως ή άλλως προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τον Πειραιά και την υπόλοιπη χώρα. Δεν θα εξυπηρετεί στο εξής τη Σάμο, από και προς Πειραιά, το «Ιεράπετρα».

Δεν έφτανε η πολυήμερη ακινητοποίηση του «Θεόφιλος» λόγω βλάβης. Χθες έγινε και επίσημα γνωστό ότι η «Αιγαίον Πέλαγος» - θυγατρική της ΑΝΕΚ - αποδρομολογεί από αύριο 31/10 το «Ιεράπετρα» από τη γραμμή Πειραιάς-Φούρνοι-Ικαρία-Σάμος, καθώς η σχετική σύμβαση δεν παρατάθηκε, μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής διαγωνισμών να απορρίψει τη σχετική αίτηση της εταιρείας. Για τη συγκεκριμένη γραμμή εκδήλωσε ενδιαφέρον η C Link, θυγατρική της ΝΕΛ, της οποίας επίσης οι σχετικές αιτήσεις απορρίφθηκαν, με το σκεπτικό ότι έχει καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, κάτι που δεν το δέχεται η εταιρεία και έχει καταθέσει ένσταση.

Στο μεταξύ, χθες ανακοινώθηκαν και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο συνεδρίασε την προηγούμενη Πέμπτη. Μεταξύ άλλων, το ΣΑΣ έδωσε κατά πλειοψηφία αναβολή στο αίτημα της ΝΕΛ για τη δρομολόγηση του ταχύπλοου «Αίολος Κεντέρης Ι» το καλοκαίρι στη γραμμή Πειραιάς-Μύκονος-Εύδηλος-Βαθύ Σάμου.


Πηγή: Ναυτεμπορική