AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιαν 2014

Καταιγίδες ενόψει στη Σάμο


Κάτι παραπάνω από βροχερό θα είναι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αυτό το Σαββατοκύριακο (και) στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων φαινομένων, προβλέπουν καταιγίδα για το πρωί του Σαββάτου, όπως και για το πρωί της Κυριακής.

Αλλά και στα υπόλοιπα διαστήματα του διημέρου, ο καιρός θα τα κάνει. μούσκεμα, με συνεχείς βροχές.

Η θερμοκρασία στο νησί το Σάββατο θα μείνει σταθερή στους 14 βαθμούς, ενώ την Κυριακή θα κυμανθεί από 9-13 βαθμούς.

Ήδη, ενόψει βροχοπτώσεων, η Πολιτική Προστασία Σάμου κινητοποιήθηκε, μετά από σχετικό σήμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες δύο ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη των ακόλουθων μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των καταιγίδων:

*   Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
*   Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
*   Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
*   Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
*   Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
*   Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.