AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2014

Γονείς μαθητών ΕΠΑ.Λ Σάμου προς Υπουργό Παιδείας: "Όχι άλλες χαμένες ώρες"

 

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, απέστειλαν οι γονείς των μαθητών της Γ΄τάξης του Μαυρογένειου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) Σάμου, με αφορμή το πρόβλημα των πολυάριθμων χαμένων διδακτικών ωρών λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών στην ειδικότητα Νοσηλευτικής και Βρεφοκομίας.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή τους οι γονείς αναφέρουν τα εξής:

"Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Είμαστε γονείς των μαθητών της Γ΄τάξης Λυκείου του Μαυρογένειου ΕΠΑ.Λ ΣΑΜΟΥ και για μία ακόμη φορά ζητάμε λύση στο από 11/09/2013 έως σήμερα 20/01/2014 ΑΛΥΤΟ πρόβλημα των παιδιών μας.

Τα παιδιά μας φοιτούν στην Γ΄τάξη του ΕΠΑ.Λ στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας με ειδικότητα Νοσηλευτικής και Βρεφοκομίας και μέχρι τώρα οι μαθητές της Νοσηλευτικής ΔΕΝ έχουν κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ μαθήματα ειδικότητας ενώ της Βρεφοκομίας παρακολουθούν κάποια (8 από τα 12) ΧΩΡΙΣ αυτά των πανελληνίων εξετάσεων.

Ξέρουμε ότι τις λεπτομέρειες των διδακτικών κενών τις γνωρίζετε και αν όχι μπορείτε να τις μάθετε…!

Το 1ο τετράμηνο της μαθητικής χρονιάς ήδη τελειώνει και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Τα κενά εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ Σάμου έχουν επανειλημμένα επισημανθεί και έχουν γίνει ενέργειες και ερωτήσεις:

από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

από το 15μελές μαθητικού συμβουλίου

από την Δ/νση του ΕΠΑ.Λ

από τους γονείς των μαθητών

από τον Δήμαρχο Σάμου

από την βουλευτή του Νομού μας

ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ…!!!!

ΖΗΤΑΜΕ άμεση λύση και στελέχωση του σχολείου των παιδιών μας που έχουν ίσα δικαιώματα με τους μαθητές άλλων περιοχών της χώρας (που διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα) και τα οποία θα συναγωνιστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά με αντικειμενικά ΑΝΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, πού έχει δημιουργήσει η πολιτική σας.

Αποτέλεσμα της έλλειψης καθηγητών ειδικότητας είναι και η εκκρεμής κατάσταση μαθήτριας πού είναι μετεξεταστέα από τη β στη γ λυκείου βρεφοκομίας δεν έχει όμως εξεταστεί και παραμένει αδιευκρίνιστο το έτος σπουδών της.

Το συνταγματικό δικαίωμα στη γνώση, την μόρφωση και την αποφοίτηση δεν καλύπτεται μόνο με το μοίρασμα των βιβλίων αλλά και με την διδασκαλία των μαθημάτων……

ΖΗΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.

ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ
".