AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Ιαν 2014

NEL Lines: "Γιατί μας αρνείστε; Tι σκοπιμότητες εξυπηρετούνται;"


Επιμένει να ζητά συνδυαστικά δρομολόγια των πλοίων της "European Express" από 3/2 έως 13/3 και "Θεόφιλος" από 1/2 έως 13/3 η "NEL Lines". Με επιστολή που απέστειλε σήμερα στους αρμόδιους φορείς, ζητά την άμεση έγκρισή τους, αφού από τη Κυριακή 2 Φεβρουαρίου δεν υπάρχουν ανοιχτά πλάνα κρατήσεων για τα νησιά που προτίθεται να εξυπηρετήσει, μεταξύ αυτών και τη Σάμο.

Ειδικότερα, με "εξαιρετικά επείγουσα" επιστολή της προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, που υπογράφει ο Φίλιππος Συμενάκης από τη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης της εταιρείας και κοινοποιείται μεταξύ άλλων στο γραφείο του πρωθυπουργού, την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη, εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τη βουλευτή, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, η εταιρεία, όπως και προ ημερών, επαναλαμβάνει να υποστηρίζει ότι τα σχετικά αιτήματα άμεσης δρομολόγησης των δύο πλοίων της:

* Δεν παρεκκλίνουν καθόλου από τη σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας και την αποδοχή ελεύθερης δρομολόγησης.

* Εξασφαλίζουν 3 δρομολόγια την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή από Πειραιά-Ικαρία-Φούρνοι-Σάμο, με επιστροφή Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή.

* Εξασφαλίζουν πλήρως τη σύμβαση (81/2009) του Βορείου Αιγαίου, με 2 δρομολόγια από Καβάλα και 1 από Θεσσαλονίκη. 

* Επιπλέον εξασφαλίζουν 3 φορές τη βδομάδα τη σύνδεση Ικαρίας και Φούρνων με Θεσσαλονίκη και Καβάλα (αντί μίας μόνο σύνδεσης Ικαρία-Καβάλα που αναφέρει η σύμβαση).

"Σας υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία είχε κάνει τα ίδια συνδυαστικά δρομολόγια το 2012 με τα πλοία Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ και Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, με μεγάλη επιτυχία, χωρίς καμία καθυστέρηση, κανένα πρόβλημα και τα ίδια δρομολόγια τα είχατε εγκρίνει εσείς οι ίδιοι.

Απορούμε γιατί τώρα μας τα αρνείστε... Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούνται;

Παρακαλούμε για την έγκρισή σας, καθόσον από τη Κυριακή 02/02 δεν υπάρχουν ανοιχτά πλάνα κρατήσεων για κανένα από τα νησιά που αναφέρονται στα αιτούμενα δρομολόγια.

Τυχόν εμμονή σας στην άρνηση της έγκρισης των αιτουμένων συνδυαστικών δρομολογίων, είναι αδικαιολόγητη, ατεκμηρίωτη και δημιουργούνται εξαιτίας σας τεχνητά προβλήματα με άμεσες επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των δημοσίων συγκοινωνιών και έμμεσες επιπτώσεις κακής φήμης και οικονομικής ταλαιπωρίας στην εταιρείας μας
", σημειώνει η "NEL Lines" στην επιστολή της.