AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Ιαν 2014

Αγνή Καλογερή: "Συγκοινωνιακό έμφραγμα στο Νομό Σάμου"

 

Την έντονη διαμαρτυρία της για τα όσα συμβαίνουν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τα άλλα νησιά του Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα εξέφρασε σήμερα η βουλευτής Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αγνή Καλογερή.

Η κ. Καλογερή κάνει λόγο για συγκοινωνιακό έμφραγμα στο Νομό Σάμου, καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό των πολιτών από την κυβέρνηση σχετικά με το οξύ ακτοπλοϊκό πρόβλημα, επισημαίνει τον πιθανό κίνδυνο επανάληψης τραγικών συμβάντων, όπως τα ναυάγια των πλοίων "Μυρτιδιώτισσα" και "Σαμίνα Εξπρές", και επαναφέρει την πρόταση του κόμματός της για δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ακτοπλοΐας.

Δείτε τι ακριβώς δήλωσε η βουλευτής Σάμου:

"Δυο μήνες μόνο πέρασαν από τότε που λίγοι πολίτες της Σάμου μετά από πρωτοβουλία της βουλευτού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγνής Καλογερή αλλά και της οργάνωσης διαμαρτυρήθηκαν με μαύρα μπαλόνια για την κατάσταση που επικρατεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νομού μας. Και η πρωτοβουλία λοιδορήθηκε.

Ακολούθησαν παραστάσεις στο Υπουργείο "εφοπλιστών", καταγγελίες στα Λιμεναρχεία, διαμαρτυρίες, αναφορές στην Βουλή, συλλογή υπογραφών κυρίως από τους πολίτες της Ικαρίας.

Μετά από τις πιέσεις, τα δημοσιεύματα και λίγο πριν παρέμβει η δικαιοσύνη, η επιθεώρηση πλοίων σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο πλοίο European Express βρήκε τόσες ελλείψεις που απαγόρευσε τον απόπλου.
 
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά όσα κατά καιρούς είχαμε πει.

Από την εποχή της Υπουργικής ρήσης "πηγαίνετε κολυμπώντας" μέχρι σήμερα δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο, απεναντίας στην προσπάθεια να "μπαλώσουν τα πράγματα" ένα πλοίο φάντασμα θα "εξυπηρετήσει" τάχα το νομό για την επόμενη εβδομάδα… και βλέπουμε… 

Σήμερα λοιπόν με το νομό μας σε συγκοινωνιακό έμφραγμα και τους εφοπλιστές ανεξέλεγκτους πρέπει να σκεφτούμε…

- Πόσο απέχουμε από την εποχή του "Μυρτιδιώτισσα".

- Πόσο απέχουμε από την εποχή του "Σαμίνα".

- Πως μεταφράζεται το success story στο Αιγαίο.

- Πόσο εφικτή είναι η επιβίωση των νησιών μας με τις μνημονιακές πολιτικές.
 
Σήμερα, οι προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ακτοπλοΐας αναδεικνύονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά εφικτές και αναγκαίες.
 
Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν προ καιρού βουλιάξει στα νερά του Αιγαίου.
 
Μπροστά στη συρρίκνωση της ζωής μας, μπροστά στην καταδίκη της χώρας σε υπανάπτυξη καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να απευθυνόμαστε στην ανύπαρκτη ευαισθησία των ανάλγητων πολιτικών της συγκυβέρνησης.
 
Το μόνο αυτονόητο που επιτρέπεται να αποδείξουμε σε αυτούς είναι η πάλη μας.
 
Πάλη στενά δεμένη με την αξιοπρέπειά μας 

Πάλη που προβάλει σαν το μέγιστο καθήκον όσων είναι οργισμένοι και μπορούν ακόμη να ονειρεύονται.

Ο αγώνας μας θα διατρέξει πολλά μίλια, θα αντιμετωπίσει φουρτούνες και θα καταλήξει σε λιμάνι όμορφο και ασφαλές.
Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ
"