AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Ιαν 2014

Κινητοποίηση από δασκάλους και νηπιαγωγούς της Σάμου


Την πρόθεσή του να ακυρώσει το προγραμματισμένο για την Τρίτη 21 Ιανουαρίου σεμινάριο με θέμα "Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας" για Διευθυντές και Προϊσταμένους Σχολικών Μονάδων της 1ης και 2ης  Εκπαιδευτικής Περιφέρειας γνωστοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.
Όπως ανακοίνωσε, ενεργοποιεί την 3ωρη στάση εργασίας της Δ.Ο.Ε για την Τρίτη 21 Ιανουαρίου από 8-11 π.μ. και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς - μέλη του σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου στις 8.30 π.μ, προκειμένου να μπλοκάρουν το σεμινάριο που έχουν προγραμματίσει οι σχολικές σύμβουλοι της 1ης και 2ης  Εκπαιδευτικής Περιφέρειας και ο Διευθυντής Π.Ε. Σάμου για τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολείων ευθύνης τους.

Επιπλέον, προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από 11:00-14:00, για να καλύψει τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καλεί :

* Τις σχολικές Συμβούλους και τον Διευθυντή Π.Ε Σάμου να ακυρώσουν το σεμινάριο.

* Τους Διευθυντές / Προϊσταμένους που έχουν κληθεί να πάρουν μέρος στο σεμινάριο να μη συμμετάσχουν και να συνταχτούν με τις αποφάσεις του συλλόγου και της Δ.Ο.Ε, δηλώνοντας στάση εργασίας, ώστε να είναι συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά καλυμμένοι.

* Όλους τους εκπαιδευτικούς-μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση, ώστε να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή του, ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων άλλων συλλόγων σε όλη τη χώρα.

"Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε το δικό μας 'όχι στην αξιολόγηση'. Κατανοώντας ότι η προώθηση της αξιολόγησης σημαίνει κινητικότητα και απολύσεις, μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, με βάση τη σύνδεση της αξιολόγησης με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και τις ποσοστώσεις του, κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών και πλήρη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, στέλνουμε μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η αυτοαξιολόγηση και η αξιολόγηση δε θα περάσουν.

Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε την εργασία μας και το δημόσιο σχολείο!

Συμμετέχοντας μαζικά ακυρώνουμε τα 'σεμινάρια' και στη Σάμο!
", τονίζει το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.