AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Ιαν 2014

Ανέστειλαν την αυριανή κινητοποίηση δάσκαλοι και νηπιαγωγοί


Την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματίσει για αύριο Τρίτη 21 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Σάμου.

Προηγήθηκε η ματαίωση του επίμαχου σεμιναρίου των σχολικών Συμβούλων με τίτλο "Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας".

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί πλέον τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη την αξιολόγηση-χειραγώγηση και να υπερασπιστούμε την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στα σχολεία μας.

Κατανοώντας ότι η προώθηση της αξιολόγησης σημαίνει κινητικότητα και απολύσεις, μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών και πλήρη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, στέλνουμε μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η αυτοαξιολόγηση και η αξιολόγηση δε θα περάσουν
".

Παράλληλα, καλεί όλους τους διευθυντές και προϊστάμενους Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Σάμου να παρευρεθούν στις συναντήσεις που θα γίνουν με το Δ.Σ. του Συλλόγου, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβασίου και την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 7.00 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, για να συζητήσουν από κοινού τις περαιτέρω ενέργειές τους για το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης.

Ζητά, τέλος, από τους διευθυντές και τους προϊσταμένους Δημοτικών και Νηπιαγωγείων να παραδώσουν ως τις 22 Ιανουαρίου στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου τις υπογραφές ενάντια στην αξιολόγηση, προκειμένου να προωθηθούν στη Διδασκαλική Ομοσπονδία.