AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Ιαν 2014

Επιμελητήριο Σάμου: "Να εγκρίνετε άμεσα τα δρομολόγια της NEL κύριε Υπουργέ"


Την παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ώστε να εγκριθούν τα δρομολόγια που ζητά να εκτελέσει άμεσα η "NEL Lines" με τα πλοία της "European Express" και "Θεόφιλος" ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

Πιο αναλυτικά, με επιστολή του προς τον Υπουργό, την οποία κοινοποιεί και σε άλλους αρμόδιους φορείς, ο κ. Κυριαζής εκφράζει "οδυνηρή έκπληξη για την άρνηση των υπηρεσιών του Υπουργείου σας να εγκρίνουν τα δρομολόγια της NEL LINES με την επανεκκίνηση του EUROPEAN EXPRESS, όπου σε συνδυασμό με το ΘΕΟΦΙΛΟΣ θα οδηγήσουν σε σύνδεση όλων των λιμανιών του νομού μας 3 φορές την εβδομάδα με τον Πειραιά και 3 φορές την εβδομάδα με τη Βόρεια Ελλάδα".

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου, "η εβδομάδα που πέρασε με την πλημμελή σύνδεση του νομού μας με μόνο 2 δρομολόγια μόνο από 2 λιμάνια του νομού μας και με πλοίο μικρής μεταφορικής ικανότητας οχημάτων, είχε σαν αποτέλεσμα εκτός των άλλων τον προβληματικό εφοδιασμό της αγοράς και την τεράστια οικονομική επιβάρυνση αφού έγινε μέσω γειτονικών νησιών.

Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε τη συνέχιση αυτής της κατάστασης και την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος του Νομού μας αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στην δύσκολη οικονομική συγκυρία αγωνιζόμενος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τις υπηρεσίες του κράτους, χωρίς όμως το κράτος να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής μας συγκοινωνίας και τη δρομολόγηση σύγχρονων ποιοτικών πλοίων επιπλέον εταιρειών, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτή να γίνει με αποκλεισμούς που οδηγούν σε καταστάσεις σαν αυτές που ζήσαμε την τρέχουσα εβδομάδα.

Σας καλούμε να εγκρίνετε άμεσα τα απαιτούμενα δρομολόγια και παράλληλα σας καλούμε να προχωρήσετε στην προσπάθειά σας για δρομολόγηση επιπλέον των υπαρχόντων ποιοτικών σύγχρονων πλοίων.

Η πολυπόθητη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα που καθημερινά αναφέρει ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν θα έρθει με τις καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά τον τελευταίο καιρό
".