AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιαν 2014

Η συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Πόλεως Σάμου κατά των πλειστηριασμών


Με τη συμμετοχή εργαζόμενων, ανέργων, νέων, αυτοαπασχολούμενων, αλλά και δικηγόρων και συμβολαιογράφων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συζήτηση-συγκέντρωση για τους πλειστηριασμούς, που συγκάλεσε η Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στη συγκέντρωση υπήρξε πλούσιος διάλογος, δόθηκαν διευκρινήσεις και νομικές συμβουλές, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος τέθηκε στη διάθεση Λαϊκής Επιτροπής.

Στην εισήγησή της εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής η Σοφία Σορόκου τόνισε, μεταξύ άλλων, "την ανάγκη της ταξικής αλληλεγγύης και τη δυναμική του λαϊκού κινήματος απέναντι σ' αυτή τη βαρβαρότητα που βιώνουμε".

Το πλαίσιο διεκδίκησης που βγήκε από τη συζήτηση περιλαμβάνει :

* Απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών σε βάρος λαϊκών οικογενειών. Αποφασίστηκε ότι, σε περίπτωση ειδοποίησης ή πλειστηριασμού, θα ενημερώνεται η Λαϊκή Επιτροπή, οι γειτονιές, τα σωματεία και οι φορείς και θα εμποδίζεται κάθε διενέργεια πλειστηριασμού.

* Αναστολή πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση χωρίς προσαυξήσεις.

* Διαγραφή χρεών από τόκους και πανωτόκια.

* Μείωση κατά 50% του υπολοίπου της οφειλής κ.ά.

Τέλος αποφασίστηκε πως τη Δευτέρα (20/1) η Λαϊκή Επιτροπή θα έρθει σε επαφή με σωματεία, εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, ενώ στις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών.