AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Μαρ 2014

Αντιδρά ο Τ. Κουίκ στο "όχι" του ΠΑ.ΣΟ.Κ στον νέο νησιωτικό Καλλικράτη


Την αντίδραση του Τέρενς Κουίκ, βουλευτή Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, προκάλεσε το "όχι" του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο ενδεχόμενο αλλαγής στη νησιωτική δομή του Καλλικράτη, που θα προβλέπει μεταξύ άλλων και τη διάσπαση της Σάμου σε δύο Δήμους.

Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, "οι μάσκες έπεσαν σήμερα", καθώς "το ΠΑ.ΣΟ.Κ αποφάσισε ομόφωνα να μη στηριχθεί καμία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για τη διάσπαση του Καλλικράτη στα μεγάλα νησιά, τα οποία έχει μετατρέψει σε αυτοδιοικητική κόλαση ο νόμος Ραγκούση.

Με λίγα λόγια το βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ του Γιώργου Παπανδρέου, 'είναι εδώ, ενωμένο δυνατό' και σέρνει από τη μύτη τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και στο θέμα του Καλλικράτη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμείνουμε στον αγώνα και τις υποσχέσεις μας για τον Καλλικρατικό επανασχεδιασμό. Οι αλλεπάλληλες Ερωτήσεις μου για Λέσβο, Κέρκυρα, Σάμο και Κεφαλλονιά είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Το ίδιο και οι συνεχείς πιέσεις μας σε συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, για τις οποίες θα αναφερθώ στον κατάλληλο χρόνο.

Κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο σε αυτή την κακοστημένη θεατρική παράσταση
", αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από συνεδρίαση του Συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, υπό την Προεδρία του Γραμματέα της, Παναγιώτη Ρήγα, ελήφθη η ομόφωνη απόφαση να μην στηριχθεί η τροπολογία Σηφουνάκη που προέβλεπε το "σπάσιμο" της Λέσβου σε τέσσερις δήμους, αλλά και των άλλων μεγάλων νησιών (Ρόδος, Κέρκυρα, Χίος, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος και Σάμος).

Η τροπολογία είχε κατατεθεί σε (άσχετο) νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Συντονιστικού, η Χαριλάου Τρικούπη δεν συμφωνεί με το να γίνουν αλλαγές παραμονές των εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται από το Συντονιστικό, αποφασίστηκε ότι δυόμισι μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει για αλλαγή του "Καλλικράτη" και σπάσιμο Δήμων, που μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει όσον αφορά στα οικονομικά, διοικητικά, θέματα προσωπικού, πόρων κλπ.

Ο "Καλλικράτης" απαιτεί σοβαρή αξιολόγηση και οποιαδήποτε προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει με σπασμωδικό και αποσπασματικό τρόπο. Θα πρέπει να αξιολογηθεί ολοκληρωμένα το συνολικό πλαίσιο κατόπιν εκτενούς διαλόγου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Το ΠΑΣΟΚ εγκαίρως είχε επισημάνει το ζήτημα, από τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε τότε.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία προβλέπει με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών τη δημιουργία τεσσάρων δήμων σε νησιά με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων (δηλαδή, Λέσβο, Κέρκυρα Ρόδος, Χίο και Κεφαλλονιά) και δύο σε νησιά με πληθυσμό από 30.000 έως 50.000 κατοίκους (Σάμο, Ζάκυνθο).