AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Μαρ 2014

Διάκριση για μαθήτρια της Σάμου


Η αφίσα της Αγάπης Βλάχου, μαθήτριας της Ε1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, προκρίθηκε να εκπροσωπήσει, στις 6 Μαρτίου στην Αθήνα, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στην τελική φάση του διαγωνισμού που διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, στο πλαίσιο της δράσης "+δημιουργώ".

Ανάλογη διάκριση - επιλογή για τον τελικό πήραν τόσο το λογότυπο μαθητών της Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης (Τζιάκα Κάθυ, Κοτζαγιώργη Στέλλα, Γρίβα Μαρία), όσο και το λογότυπο μαθήτριας (Αθανασία Κομνηνάρη) της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Οινουσσών Χίου.

Η σχετική πρόσκληση συμμετοχής στη δράση απευθύνονταν στους μαθητές των σχολικών μονάδων όλης της χώρας, προκειμένου να συμβάλλουν με τις εικαστικές δημιουργίες τους στη διαμόρφωση της ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω σε θέματα βίας και εκφοβισμού.

Η δράση "+δημιουργώ" διενεργήθηκε αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, ενώ αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για ενημέρωση-συζήτηση και διαδραστική ενασχόληση των μαθητών με σχετικές πηγές και εκπαιδευτικό υλικό.

Μαθητές αρκετών σχολικών μονάδων από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Βορείου Αιγαίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, υποβάλλοντας πρωτότυπα έργα που εντυπωσίασαν τόσο τις κατά τόπους Επιτροπές, όσο και την Κεντρική Επιτροπή της Περιφερειακής Διεύθυνσης που συστήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Στην προκαταρκτική φάση, οι κατά τόπους Διευθύνσεις επέλεξαν τα έργα που - σύμφωνα με τις τοπικές Επιτροπές - ανταποκρίνονταν με επάρκεια στο θέμα και τους στόχους της δράσης.

Ειδικά από τη Σάμο, ξεχώρισαν και τα έργα των:
   
- Μαραπά Σιμέλα, 1ο Δημοτικό σχολείο Νέου Καρλοβάσου (Δ΄ τάξη)

- Βλάχου Αγάπη, 1ο Δημοτικό σχολείο Πόλεως Σάμου (Ε΄ τάξη)

- Βουδιώτης Γιώργος, 2ο Δημοτικό σχολείο Πόλεως Σάμου (ΣΤ΄ τάξη)
   

- Χατζηδάκη Ελπίδα, 2ο Γυμνάσιο Σάμου (Γ΄τάξη)

- Κώτσα Χριστίνα, ΓΕΛ Μαραθοκάμπου (Α΄τάξη)

- Εψίμου Αγγελική, Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου (Α΄τάξη)

"Όλα ανεξαιρέτως τα έργα των μαθητών χαρακτηρίζονταν από πρωτοτυπία, απαράμιλλη τεχνική, προσωπική καλλιτεχνική ματιά και βαθυστόχαστα μηνύματα, γεγονός που πραγματικά δυσκόλεψε το έργο της Επιτροπής προκειμένου να καταλήξει στην επιλογή τριών. Δε μπορούμε, λοιπόν, παρά να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μαθητές μας που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα. Μέσα από την εκστρατεία καταπολέμησης της βίας και του εκφοβισμού τούς δόθηκε η δυνατότητα να υψώσουν το δικό τους ανάστημα και να αναδείξουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο συμμετέχοντας σε μια θετική δράση.

Θερμές ευχαριστίες στους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς-κηδεμόνες που υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή και είμαστε βέβαιοι ότι θα συστρατευθούν στο πλευρό των παιδιών μας για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας και εκφοβισμού, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος
", δήλωσε η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ.