AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουλ 2014

Απεργούν και στη Σάμο οι δημόσιοι υπάλληλοι στις 9/7


Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και στη συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, απευθύνει το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη ώστε ο νόμος για την αντιδραστική αξιολόγηση να μείνει στα χαρτιά. Με την αξιολόγηση η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ προσπαθεί να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Δεν έχει στόχο τη βελτίωση των υπαλλήλων και των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, αλλά να εφαρμόσει στους εργασιακούς χώρους το 'Νόμος και Τάξη', την πλήρη υποταγή. Έχει στόχο την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων αφού θα καταργηθεί η μόνιμη εργασία και θα αντικατασταθεί από τρίμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς, χωρίς ασφάλεια και δικαιώματα.  Είναι μία έκφραση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και πλήττει τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Η αξιολόγηση είναι εργαλείο για περαιτέρω περικοπές στους μισθούς,  για τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα.  Ταυτόχρονα θα αυξήσει την πηγή των «διαθέσιμων» απολύσεων, την κινητικότητα, τη μη μονιμοποίηση των δόκιμων υπαλλήλων και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Όταν η εκάστοτε κυβέρνηση αποφασίσει να καταργήσει ή και να ιδιωτικοποιήσει μια υπηρεσία τότε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την 'αξιολόγηση' για τη συρρίκνωση του προσωπικού της!   

Δεν πρόκειται λοιπόν για 'ψευτοαξιολόγηση', δεν είναι 'προσχηματική', δεν την φέρνουν τα μνημόνια. Όποια μορφή και να πάρει, με όποιο τρόπο και να γίνει, εφόσον συνδέεται με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων υπηρεσιών, δεν αλλάζει χαρακτήρα. Έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπηρετεί συνολικότερα την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλίων".

"Παλεύουμε για να καταργηθεί ο νόμος 4250/14!

Οργανωμένα, μαζικά, απέχουμε από οποιαδήποτε εμπλοκή στην αξιολόγηση, αξιολογητές και αξιολογούμενοι. Κανείς να μην  συμπληρώσει τα φύλλα αξιολόγησης!

Όλοι οι εργαζόμενοι συσπειρωνόμαστε γύρο από τα ταξικά συνδικάτα οργανώνουμε την πάλη μας για την ανατροπή  της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής!     

Ο νόμος αυτός πρέπει να μείνει στα χαρτιά!
", τονίζει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σάμου.