AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουλ 2014

Στα σκαριά ο Οργανισμός Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού Σάμου


Η σύσταση και λειτουργία ενός Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού Σάμου (DMO) τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων της Σάμου που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού Επιμελητηρίου, παρουσία εκπροσώπου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του προέδρου του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ (Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Σάμου).

Ειδικότερα, κατά τη σύσκεψη εκφράστηκαν από όλους τους παριστάμενους απόψεις και προβληματισμοί για το μέλλον του τουρισμού και διαπιστώθηκε ομόφωνα η ανάγκη δημιουργίας ενός Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού, με παράλληλη ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος μάρκετινγκ.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι αρχικά σε μια συντονιστική επιτροπή συνεισφέροντας με το ποσό των 1.000 ευρώ που θα δοθεί σε δύο δόσεις και παράλληλα να οριστεί από κάθε σύλλογο ένας εκπρόσωπος με τον αναπληρωτή του μέχρι 15 Ιουλίου 2014.

Η επιτροπή αυτή θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη και λειτουργία τόσο του DMO όσο και του τουριστικού μάρκετινγκ, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου, με τη συνεργασία Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Σάμου.

Ο υπό σύσταση φορέας DMO θα διαχειρίζεται ένα ολοκληρωμένο τουριστικό portal για τη  Σάμο, γνωστό ως Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τουριστικού Προορισμού, το οποίο θα δημιουργηθεί με πόρους προερχόμενους από το Ε.Σ.Π.Α.

Φωτογραφία: Νίκος Αναστασίου