AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιουλ 2014

Από μικροί στο ψάρεμα!


Αγώνα αλιείας για μικρούς μαθητές, στο πλαίσια της ευρωπαϊκής καμπάνιας "Αφήνω τον γόνο να γίνει γονιός", διοργάνωσε με επιτυχία στο Λιμάνι Καρλοβάσου ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου (Να.Ο.Κ), από κοινού με την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου, Πέλλα-Πέλλη Παππά.

Ο αγώνας αφορούσε στους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Όρμου Καρλοβάσου, 1ου Καρλοβάσου και Υδρούσσας.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο αφενός τη γνωριμία των παιδιών με το άθλημα της αλιείας κι αφετέρου να τα διδάξει από μικρή ηλικία τη σημασία της σωστής διαχείρισης των αλιευμάτων στην ερασιτεχνική αλιεία.

Ο αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 41 μαθητές, είχε διάρκεια 2 ωρών.

Ο κάθε μαθητής κρατούσε ζωντανά τα ψάρια του σε δοχείο με νερό. Στο τέλος αφού έγινε καταμέτρηση όλων των αλιευμάτων, ο κάθε μαθητής τα απελευθέρωσε ζωντανά στη θάλασσα.

Τα αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής:


Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ακολούθησαν απονομές των βραβείων στους νικητές, παρουσία και του προϊσταμένου του Λιμενικού Σταθμού Καρλοβάσου, Κώστα Λιούρη.





Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον κ. Γιάννη Κοντορούδα για τη μεσολάβηση και παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για τη μετακίνηση των μαθητών.

Ευχαριστούν επίσης τις εκπαιδευτικούς των σχολείων για την επιλογή του θέματος και την εξαιρετική δουλειά με τους μαθητές τους και τους συνδιοργανωτές του αγώνα για την εξαιρετική οργάνωσή του.