AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Σεπ 2014

Η Σάμος διοργανώνει την Aegean Regatta 2015


Τη Σάμο θα έχει ως κύριο σταθμό η διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση "Aegean Regatta 2015".

Αυτό ανακοινώθηκε στην τελετή λήξης της πρόσφατης "Aegean Regatta 2014" που έγινε στο Κάστρο της Ρόδου παρουσία αρχών, αθλητών και κοινού. Πιο συκεκριμένα εκεί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Νίκος Ζωίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης, Άκης Τσαλίκης ανακοίνωσαν την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής η διαδρομή της Aegean Regatta για το 2015 να είναι Βολισσός Χίου, Λιμάνι Σάμου, Μαρίνα Πυθαγορείου, με τελικό προορισμό τους Λειψούς, ενώ θα γίνουν και παράκτιες ιστιοδρομίες στον κόλπο του Βαθέος Σάμου.

Κατά τα καθιερωμένα, παραδόθηκε η σημαία της Aegean Regatta 2015 στον  Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Σάμου, που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης. 

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της Σάμου φαίνεται πως έπαιξαν οι πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις και φιλοξενίες της Aegean Regatta που είχε στο παρελθόν ο Ναυτικός  Όμιλος Σάμου και ότι η Σάμος είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους ιστιοπλόους.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Θ, Άκη Τσαλίκη, να κάνει την σχετική ανακοίνωση (από το 2' 45''):



Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης "Aegean Regatta" του 2014 αποτέλεσε και φέτος μια μεγάλη διοργάνωση, αφού σε αυτήν έλαβαν μέρος 91 σκάφη από 6 χώρες, ενώ ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου συμμετείχε με 5 ιστιοπλοϊκά.

Φωτογραφία: Στέλιος Δεμερτζής