AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Ιαν 2015

Κόντρα για τις κινητές ιατρικές μονάδες που έφτασαν στη Σάμο

Φωτογραφία: Νικος Χουσάς

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε στο διαδίκτυο, και όχι μόνο, τις τελευταίες ημέρες στη Σάμο η έλευση κινητών ιατρικών μονάδων στο νησί. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ο γιατρός Νίκος Κακλαμάνης εξέδωσαν και ανακοινώσεις, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κίνηση προεκλογική, με εμπνευστή τον εκ των υποψηφίων της Ν.Δ στη Σάμο Χριστόδουλο Στεφανάδη, ο οποίος έδωσε τη δική του απάντηση.

Πιο αναλυτικά, την αρχή έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου, που κατήγγειλε ότι "μεσούσης της προεκλογικής περιόδου τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. και οι κινητές καρδιολογικές μονάδες του Ιατρικού Κέντρου και του Ινστιτούτου Μακροζωίας παρέχουν δωρεάν εξετάσεις στους πολίτες της Σάμου.

Και δεν θα ασχολούμασταν ίσως αν:

α. δεν ήταν πρόεδρος του Ινστιτούτου ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό μας Καθηγητής Καρδιολογίας Χρ. Στεφανάδης.

β. δεν προωθούνταν έμμεσα τα ιδιωτικά συμφέροντα στην υγεία

γ. δεν ήταν ελλιπείς έως θανάτου οι δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στο νομό.

Λυπούμαστε βαθιά για το χαμηλό επίπεδο της προεκλογικής τακτικής της Ν.Δ. και εκπλησσόμεθα δυσάρεστα με την εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανάγκης και την ανήθική στόχευση στο φόβο θανάτου
".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γιατρός Νίκος Κακλαμάνης χαρακτήρισε "Μαυρογιαλούρο" τον κ. Στεφανάδη, λέγοντας ότι "Ο κ. Στεφανάδης Χριστόδουλος είναι ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας, με σημαντικό επιστημονικό έργο και μεγάλη αναγνώριση από την ιατρική κοινότητα. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ιατρικής σχολής του Ε.Κ.Π.Α και πολλών επιστημονικών οργανώσεων. Σήμερα είναι πρόεδρος του ιδρύματος μακροζωίας και συνεργάζεται με το Ιατρικό Κέντρο.

Ο κ. Στεφανάδης Χριστόδουλος είναι σύμβουλος του κ. Αντώνη Σαμαρά σε θέματα υγείας. Κατάγεται από τον Εύδηλο της Ικαρίας και είναι υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια Σάμου.

Από την Τετάρτη 14/01/2015 κινητό κλιμάκιο γιατρών του ιατρικού κέντρο και του ιδρύματος μακροζωίας περιφέρεται στα χωριά της Σάμου και προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίας στους ιθαγενείς. Καρδιογράφημα και ψήφος, σπειρομέτρηση και σταυρός.

Την ίδια στιγμή το νησί παραμένει με ένα ασθενοφόρο και μετράει χαμένες ζωές. Τα μισά αγροτικά ιατρεία είναι άδεια και στο νοσοκομείο από τριάντα ειδικευόμενοι γιατροί υπηρετούν τέσσερις. Οι καρκινοπαθείς πηγαινοέρχονται κάθε είκοσι ημέρες στην Αθήνα για να κάνουν χημειοθεραπεία. Μέχρι πρότινος, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς πήγαιναν σε ιδιωτικό εργαστήριο για να κάνουν ακτινογραφία θώρακος.

Πόσο θράσος χρειάζεται για να υποκρίνεται θύτης τον σωτήρα του δικού του θύματος; Με πόση ευκολία ξεφτιλίζουν το ιατρικό λειτούργημα, μετατρέποντας αξιοπρεπείς, εξαρτημένους νέους γιατρούς σε πλανόδιους μικροπωλητές που διαλαλούν την εκλογική πραμάτεια του πολιτευτή-αφέντη στα καλντερίμια; Πόσο χυδαία υποτιμούν τη νοημοσύνη, την κρίση και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, νομίζοντας πως μπορούν να εξαγοράσουν φτηνά την ψήφο και την ψυχή τους;

Η υπόθεση αναπαράγει με ακρίβεια το σενάριο της ταινίας. Με τη διαφορά ότι ο Μαυρογιαλούρος ήταν ανυποψίαστος για την απάτη. Ο κ. Στεφανάδης Χριστόδουλος είναι ο εμπνευστής και οργανωτής της απάτης. Κρίμα. Πώς να αισθάνεται άραγε που ακυρώνει ακαδημαϊκούς τίτλους και επιστημονικές διακρίσεις για μια βουλευτική έδρα;

Πλησιάζει η ώρα της πληρωμής. Θα φύγουν, εκτός των άλλων, για λόγους αισθητικής και αξιοπρέπειας, με τη ρετσινιά του κομπογιαννίτη και του μικροαπατεώνα
".

Απαντώντας, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης σχολίασε ότι "Οι πραγματικοί Μαυρογιαλούροι αποκαλύπτονται".

Όπως υποστήριξε, "Με την ευκαιρία διάφορων κακόβουλων, ακόμα και χυδαίων σχολίων που αφορούν στην έλευση και λειτουργία κινητών μονάδων ιατρικής φροντίδας στη Σάμο, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

α. Οι κινητές μονάδες ήρθαν στη Σάμο μετά από γραπτό αίτημα του προέδρου της κοινότητας Μυτιληνιών κυρίου Γεωργίου Ελευθερόγλου που έγινε στις 05.12.14 προς το Ινστιτούτο Μελέτης Μακροζωίας.

Οι μονάδες εξετάζουν τους πολίτες στην κοινότητα που υπέβαλε το σχετικό αίτημα και δεν περιοδεύουν αυτόκλητες στα χωριά του νησιού. Βεβαίως, αν υπάρχουν ανάλογα αιτήματα και από άλλους τοπικούς άρχοντες, θα ικανοποιηθούν.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να επισημάνω ότι η εγκατάσταση του Ινστιτούτου Μελέτης Μακροζωίας που θα γίνει στη Σάμο μετά από παραχώρηση κτηρίου από την Περιφέρεια θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Νομού μας.

β. Η μαζική προσέλευση των συμπολιτών μας να υποβληθούν σε δωρεάν δευτεροβάθμιες ιατρικές εξετάσεις από τις μονάδες αυτές δικαιώνει το εγχείρημα αυτό.

γ. Όσον αφορά την υβριστική επιστολή του ιατρού κυρίου Νικόλαου Κακλαμάνη σε κομματική ιστοσελίδα θα ήθελα να σχολιάσω τα ακόλουθα:

Είναι προφανές ότι ο κύριος Κακλαμάνης βλέπει με πάθος ελληνικό σινεμά, για να αναφέρεται σε Μαυρογιαλούρους. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι κατάγομαι από τον Νομό Σάμου και πονάω τον τόπο σε αντίθεση με άλλους που υπό την ασφάλεια και 'ζεστασιά' του νοσοκομείου Σάμου υβρίζουν και απαξιώνουν την προσπάθειά μας για την αφιλοκερδή παροχή υγείας στον σαμιώτικο λαό.

Θα μπορούσε για παράδειγμα ο κύριος Κακλαμάνης να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες και εκτός νοσοκομείου και εκτός ωραρίου λειτουργίας του σ' αυτό, στους κατοίκους των χωριών του νησιού.

Γιατί δεν το κάνει;

Σε σχέση με την βουλευτική έδρα που υπαινίσσεται ότι επιδιώκω με κάθε μέσο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι, με την παγκόσμια αποδοχή και τις κορυφαίες διακρίσεις που έχω επιτύχει στον επιστημονικό χώρο, δεν την καθιστούν αυτοσκοπό.

Τέλος, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου ότι, σε πείσμα αυτών που επιθυμούν να κρατήσουν υποβαθμισμένο τον Νομό μας για μικροκομματικούς λόγους, με την στήριξή τους η μονοεδρική της Σάμου θα βαφτεί γαλάζια στις επερχόμενες εκλογές
".