AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιαν 2015

Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον κεντρικό δρόμο του Πυθαγορείου


Εργασίες για την άμεση αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης εκτελούνται στον κεντρικό δρόμο του Πυθαγορείου, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει και ασφαλτόστρωση.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Δήμος Σάμου, στα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου ο Δήμος ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας ότι πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί ο κεντρικός δρόμος του Πυθαγορείου, από την είσοδο από Βαθύ έως το Δημοτικό Σχολείο.

Καθώς στο τμήμα του δρόμου αυτού υπάρχει πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης με πολλά προβλήματα διαρροών - είναι εμφανείς στον υπάρχοντα ασφαλτοτάπητα οι αποκαταστάσεις βλαβών -, αποφασίστηκε από τον Δήμο να προηγηθεί της ασφαλτόστρωσης η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή.

Ήδη το έργο εκτελείται από το συνεργείο της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου, καθώς δεν υπήρχε πίστωση για το συγκεκριμένο έργο στον ήδη ασφυκτικά πιεσμένο προϋπολογισμό του 2014-2015. Επιπλέον, το κόστος κατασκευής μειώνεται σημαντικά με την κατασκευή του από τον Δήμο, ενώ και το συνεργείο της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου είχε την απαιτούμενη εμπειρία για την κατασκευή του έργου, μια και στο παρελθόν έχει κατασκευάσει δυσκολότερα έργα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου ενέκρινε την προμήθεια των υλικών του έργου, ενώ στις 13 Ιανουαρίου η μελέτη του έργου εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ) του Υπουργείου Πολιτισμού.

Θα ακολουθήσει, γύρω στον Μάρτιο, το  έργο της ασφαλτόστρωσης, που θα εκτελεστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.