AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιαν 2015

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών για τις ενέργειες υποψήφιων βουλευτών


Τις πρόσφατες ενέργειες υποψήφιων βουλευτών στη Σάμο, αλλά και του πρώην Υπουργού Υγείας καταγγέλλει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών (ΕΝ.ΕΛ.ΙΑ) Σάμου.

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, σε συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Υγεία και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Τις τελευταίες ημέρες, κυριολεκτικά στο παρά πέντε πριν τις εκλογές, γίναμε μάρτυρες μιας σειράς ενεργειών υποψηφίων βουλευτών στη Σάμο, αλλά και του Υπουργού Υγείας, με προφανή ψηφοθηρικό σκοπό, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το συμφέρον των ασθενών και χωρίς κανένα διάλογο με τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 

Οι παρεμβάσεις αυτές ξεκινούν από τη Σάμο με «βανάκια» μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων των Αθηνών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες προσφέρουν αποσπασματικές, δήθεν δωρεάν υπηρεσίες υγείας, οι οποίες έχουν όμως ήδη πληρωθεί από τους φόρους του ελληνικού Λαού, χωρίς καμιά τήρηση της ιατρικής δεοντολογίας και χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι θεράποντες ιατροί των ασθενών που εξετάστηκαν. 

Καταλήγουν δε στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο χωρίς κανένα διάλογο με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, έλαβε αιφνιδιαστικά την απόφαση να γράφουν φάρμακα οι νοσηλευτές και να εκδίδονται συνταγές εξάμηνης διάρκειας , χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο κίνδυνος θανατηφόρων επιπλοκών από την ενέργεια αυτή σε ασθενείς με σοβαρά χρόνια νοσήματα.

Θέλουμε να δηλώσουμε για μια ακόμα φορά ότι, παρά το ότι προβλέπεται μείωση 15% στο φετινό προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, η Σάμος παρέχει ΑΠΕΙΡΗ δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Στο νησί μας όμως είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΛΛΕΙΠΗΣ ή ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ η παροχή δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας από το Κ.Υ Καρλοβάσου και το Νοσοκομείο Σάμου

Συνεπώς καλούμε την όποια πολιτική ηγεσία προκύψει από τις εκλογές να καλύψει άμεσα τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες της Σάμου. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να επανδρωθούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα (ένα στο Βαθύ και ένα στο Καρλόβασι) για όλο το 24ωρο και να παρασχεθεί όλος ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός στα Περιφερειακά Ιατρεία, το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο. 

Ο Σαμιώτικος Λαός δεν πρέπει να γίνεται έρμαιο των πολιτικάντηδων και των όποιων αθέμιτων οικονομικών συμφερόντων (π.χ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που παίρνουν χρήματα που έχει ήδη πληρώσει ο Ελληνικός Λαός), τα οποία δεν έχουν κανένα συμφέρον να υπάρχει Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγεία στο νησί μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα".