AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Ιαν 2015

Δήλωση του Μητροπολίτη Σάμου για την αγιοκατάταξη του Οσίου Παϊσίου


Με αφορμή την πρόσφατη αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Συγκίνηση και ενθουσιασμός συνόδευσαν στα ακριτικά Νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων το χαρμόσυνο άγγελμα της επισήμου κατατάξεως του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου στις Αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας μας, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.
 
Χαιρόμεθα δε διότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διερμηνεύοντας την αγάπη και τον σεβασμό του πληρώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας προς τον Όσιο Γέροντα Παΐσιο και απαντώντας στην αγωνία μας για την σύγχρονη κατάσταση, προέβη επί των ημερών του εις την επίσημη αυτή διάκήρυξη της αγιότητός Του.

Δοξάζουμε τον Άγιο Τριαδικό Θεό, διότι σε κάθε γενεά και εποχή έχει τους εκλεκτούς Του, όπως λέει ο Μ. Βασίλειος και τους αναδεικνύει για να μη μένει ο Λαός της Εκκλησίας Του απαράκλητος, για να βρίσκουμε παρηγοριά κοντά τους, μέσα από τις θεοπειθείς τους πρεσβείες, ώστε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας «ἀφορῶντες εἰς τόν τῆς πίστεως ἀρχηγόν καί τελειωτήν Ἰησοῦν» (Ἑβρ. ιβ, 2).

Η ευχή του Χριστού με τις πρεσβείες του εν Οσίοις Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου να συνοδεύει την Πατρίδα και το Έθνος μας."