AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Περιφέρεια και η Σάμος στην Κωνσταντινούπολη!

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και αρμόδιου για θέματα τουρισμού, Νίκου Κατρακάζου στο Facebook
Τη συμμετοχή των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη διεθνή τουριστική έκθεση "ΕΜΙΤΤ 2015" της Κωνσταντινούπολης, από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου, οργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η έκθεση, που συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο και φέτος οι συμμετοχές της ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με περισσότερους από 5.000 εκθέτες από 71 χώρες, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η τουριστική αγορά της Τουρκίας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς. Σε αυτή συμμετέχουν πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι πραγματοποιούν πλήθος επιχειρηματικών συναντήσεων. 

Όλοι οι επίσημοι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών, έμειναν για αρκετή ώρα σε αυτά, συζήτησαν με τους ανθρώπους τους, προμηθεύτηκαν το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τους και φωτογραφήθηκαν με τους εκπροσώπους των φορέων και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Επικεφαλής της αποστολής, είναι ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, Νίκος Κατρακάζος, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών, ενισχύοντας την τουριστική προβολή και προώθηση των νησιών. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Abdurrahman Arici, το Νομάρχη Κωνσταντινούπολης, Vasip Sahin, το Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Kadir Topbas και τον Αστυνομικό Διευθυντή του νομού Κωνσταντινούπολης, Selami Altinok.










Δείτε ένα βίντεο για την ελληνική παρουσία στην διεθνή τουριστική έκθεση "ΕΜΙΤΤ 2015" της Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα, είχε συνάντηση εργασίας στο νεοσύστατο Γραφείο του ΕΟΤ Κωνσταντινούπολης με τη Διευθύντρια, Μαρία Ραχμανίδου, όπου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μια σειρά προωθητικών ενεργειών, που αφορούν στη διοργάνωση συναντήσεων με μεγάλους tour operators της Τουρκίας, στη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς επίσης και στην προβολή των νησιών στο προωθητικό υλικό του ΕΟΤ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, πραγματοποίησε επίσης μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλη Μυρσινιά, συνάντηση με εκπροσώπους του  Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, με σκοπό την προώθηση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων. Επίσης είχαν συνάντηση εργασίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας με τον Πρόξενο, Βίκτορα Μαλιγκούδη, όπου συζητήθηκε η πορεία ήδη δρομολογημένων δράσεων και συμφωνήθηκαν και άλλες συνεργασίες για την προβολή των νησιών. 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε τη σημασία που έχει για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία και ανέφερε ότι η νέα περιφερειακή αρχή ήδη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, στοχεύει ώστε το Βόρειο Αιγαίο να αποτελέσει προνομιακό τουριστικό προορισμό.

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και αρμόδιου για θέματα τουρισμού, Νίκου Κατρακάζου, στο Facebook