AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιαν 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Περιφέρεια και η Σάμος στη Βιέννη!


Στη σημαντική Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Ferien» στη Βιέννη συμμετείχε από τις 15 έως 18 Ιανουαρίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής των νησιών της για το 2015. Πλήθος επισκεπτών και επαγγελματιών του τουρισμού έμαθαν περισσότερα και για τη Σάμο!

Η έκθεση υποδέχτηκε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και πάνω από 700 εκθέτες.

Τα μηνύματα από την Αυστρία για τους ελληνικούς προορισμούς είναι πολύ θετικά, καθώς η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη προτίμηση στους θερινούς προορισμούς των Αυστριακών, με μερίδιο αγοράς 12,7 %, έναντι 10,2% για την Ισπανία και 9,9% για την Τουρκία, ενώ σημειώνεται και θεαματική αύξηση στις κρατήσεις της τάξης του +37%.

Στην Αυστρία το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους προορισμούς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς και για τις απευθείας πτήσεις που πραγματοποιούνται σε Σάμο, Λέσβο, Χίο και Λήμνο. Αρκετοί ήταν εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν για τον οικοτουρισμό, ενώ εκφράστηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σπάνια είδη χλωρίδας των νησιών και τη γαστρονομία.

Μεγάλη ήταν η αναγνωρισιμότητα της Σάμου, της Λέσβου και της Χίου, νησιά με «φανατικούς οπαδούς» που εκφράζουν άριστες εντυπώσεις από τις επισκέψεις τους σε αυτά. Αυτές ακριβώς αποτυπώθηκαν και στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης από τα στελέχη της Περιφέρειας, μέσω διανομής ερωτηματολογίου στους επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου.

Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος εκδηλώσεων του ΕΟΤ, στην έκθεση της Βιέννης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου και ειδική παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο stand της Περιφέρειας, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Για τη Σάμο και τη Λέσβο μίλησε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Die Presse» και του περιοδικού «On Rail», Martin Swoboda, που έχει επισκεφθεί τα νησιά.

Παρών στο περίπτερο της Περιφέρειας ήταν και ο Thomas Blaha, Διευθυντής Πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας «Austrian myHoliday», που εκτελεί τις απευθείας πτήσεις charter για Σάμο, Λέσβο και Χίο, ο οποίος επίσης έχει επισκεφτεί τα νησιά.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων στον χώρο του περιπτέρου.

Στην έκθεση φιλοξενήθηκαν τόσο ο Δήμος Σάμου, όσο και οι άλλοι Δήμοι του Βορείου Αιγαίου, ενώ παρευρέθησαν πολλοί επαγγελματίες τουρισμού από τα νησιά, οι οποίοι πραγματοποίησαν προγραμματισμένες και μη επιχειρηματικές συναντήσεις.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επαφές και από τα στελέχη της Περιφέρειας, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στο stand της Περιφέρειας, πέρα από την προσφορά τοπικών προϊόντων και του έντυπου πληροφοριακού υλικού, διενεργήθηκε διαγωνισμός-κλήρωση για δωρεάν διαμονή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με χορηγίες από ξενοδοχεία των νησιών.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην εν λόγω έκθεση πραγματοποιήθηκε μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της δράσης «Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις» του 2ου υποέργου «Ενέργειες Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Σε δήλωσή της, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε ότι «για τη νέα Περιφερειακή Αρχή ο τουρισμός αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη καταρτιστεί και υλοποιείται στοχευμένο πρόγραμμα προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος».

Η Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, αρμόδιο για θέματα Τουρισμού, Νίκο Κατρακάζο, και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, για τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε το Βόρειο Αιγαίο να αποτελέσει προνομιακό τουριστικό προορισμό.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την έκθεση «Ferien» της Βιέννης!