AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Ιαν 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες των Σαμίων της Αθήνας!


Ο ένας μετά τον άλλον έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους το περασμένο Σαββατοκύριακο οι σαμιακοί σύλλογοι που έχουν έδρα στην Αθήνα.

Το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας των συλλόγων Πλατωνιωτών, Καρλοβασιτών, Καλλιθιωτών, Μυτιληνιών, Αμπελιωτών, Καστανιωτών, Πυθαγορείων και της Αδελφότητας Σαμίων, ανταποκρινόμενος στις σχετικές προσκλήσεις τους.

Σε όλες τις εκδηλώσεις ο κ. Αγγελόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις προτεραιότητες και τα προβλήματα της κάθε κοινότητας και να μιλήσει για τους στόχους που προωθεί η νέα δημοτική αρχή για το 2015, τονίζοντας ότι η παράδοση και ο πολιτικός πολιτισμός της Σάμου εγγυώνται την ενότητα και ομοψυχία που αποτελούν προϋπόθεση για την αναβάθμιση του νησιού σε όλους τους τομείς.

«Θέλουμε να πάει η Σάμος μας μπροστά. Αυτή η κοινή βούληση, αυτός ο κοινός σκοπός μάς ενώνει και μας συστρατεύει…» τόνισε ο Δήμαρχος. 

Φωτογραφία από την πίτα του Συλλόγου Αμπελιωτών

Φωτογραφία από την πίτα του Συλλόγου Πλατανιωτών

Στο μεταξύ, (και) στην κοπή πίτας της Αδελφότητας Σαμίων Αθήνας και του Συλλόγου Απανταχού Σπαθαριωτών Σάμου "Ο Άγιος Ταξιάρχης" έδωσε το παρών η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Βορείου Αιγαίου, Φωτεινή Θαλασσινού.



Με τη σειρά του, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Μυτιληνιών Σάμου έκοψε την  Κυριακή 18 Ιανουαρίου την πίτα του, σε αθηναϊκή ταβέρνα, όπου ακολούθησε γλέντι με το κέφι που μόνο οι Μυτιληνιοί έχουν!