AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Ιαν 2015

Δωρεάν η ακτοπλοϊκή μετάβαση καρκινοπαθών της Σάμου από και προς Πειραιά


Αίτημα προς τη ναυτιλιακή εταιρεία NEL Lines για δωρεάν μετακίνηση των καρκινοπαθών της Σάμου και των νεφροπαθών της Ικαρίας απηύθυνε ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου Γιώργος Ραγκούσης, ώστε να δοθεί έστω προσωρινά λύση στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ογκολογικού τμήματος στη Σάμο και μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ικαρία. Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, η NEL απάντησε θετικά και αναμένεται πλέον να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το νοσοκομείο, ώστε να εκδίδει δωρεάν εισιτήρια για τους συγκεκριμένους ασθενείς.

Έως τώρα, τα προβλήματα εστιάζονταν κυρίως στα έξοδα μετακίνησης, διαμονής αλλά και στη συνολικότερη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται άνθρωποι με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας που χρειάζεται να ταξιδεύουν τουλάχιστον κάθε 20 ημέρες.
«Προσπαθούμε να δώσουμε μια προσωρινή λύση, ενώ ήδη έχουμε ζητήσει τον διορισμό μόνιμου ογκολόγου και φαρμακοποιού στο νοσοκομείο της Σάμου. Επίσης έχει γίνει αίτημα από το νοσοκομείο της Ικαρίας για δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού ώστε να μη χρειάζεται να μετακινούνται 13 νεφροπαθείς από το νησί προς την Αθήνα ή τη Σάμο» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου.

Εδώ και τρεις μήνες έχουν γίνει δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου από ομάδα πολιτών, μετά από αίτημα καρκινοπαθούς να ξεκινήσουν ξανά οι χημειοθεραπείες, όπως γινόταν ως το 2009.
Σ’ αυτό συμφώνησε η διοίκηση, αλλά και το επιστημονικό προσωπικό, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει φαρμακοποιός που θα κάνει την ανασύσταση των φαρμάκων, πάντα με την καθοδήγηση του θεράποντος ογκολόγου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ