AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιαν 2015

Οι θέσεις της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο


Επτά ερωτήσεις κατατέθηκαν προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη από την Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου. Οι ερωτήσεις αυτές αφορούσαν στα εξής:
"- Την πρόοδο των ενεργειών του Δήμου επί της προτάσεως της ΑΚΙΣ για την ενεργοποίηση του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη.

- Τις ενέργειες επί της ανακύκλωσης των υλικών και κυρίως των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία και την περιβαλλοντική ρύπανση.

- Την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος των οδών, που έχουν υποστεί βλάβη λόγω των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης και παραμένουν για διάστημα αρκετών μηνών με αμμοχάλικο και λακκούβες, επικίνδυνες για οδηγούς και πεζούς.

- Την τροποποίηση του έργου ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, με την επαύξηση του πλάτους της οδού και την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων κυκλοφορίας, στην αρχή και στο τέλος αυτής.

- Την αποκατάσταση της υποχώρησης του οδοστρώματος στη θέση προσφυγικά Βαθέος και του καταστραφέντος από τις 20 Νοεμβρίου 2014 θολωτού αγωγού των λυμάτων, ένεκα των οποίων τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των κατοίκων της περιοχής.

- Την μη ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και των αρμόδιων φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό, για την αποστολή επιτροπής του Δήμου στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ολλανδίας.

- Την παραβίαση των υφιστάμενων νόμων και κανονισμών, με την επίμονη  σιωπή του κ. Δημάρχου στο αίτημα της ΑΚΙΣ περί αιρετών με οφειλές προς το Δήμο. Μετά από αυτή την ερώτηση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια ότι συγκαταλέγεται στους οφειλέτες του Δήμου".