AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαρ 2015

"Να δοθούν άμεσα φαγητό και φάρμακα στα 164 αδέσποτα σκυλιά"


Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, Κώστα Αμυρσώνη, απέστειλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου, Σπύρος Κουμουλάς. Του ζητά να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, που θα λάβει χώρα στις 2 Απριλίου στο Καρλόβασι, το θέμα της σίτισης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων του νησιού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Κουμουλά, ο σύλλογος ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 και έχει έδρα το Καρλόβασι. Σε δικό του χώρο με περίφραξη, αυτόν το καιρό φιλοξενεί 164 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία, από το 2009, ταΐζει με τη βοήθεια του δήμου.

"Κύριε Πρόεδρε, σας ζητάμε να συζητήσετε το πρόβλημα του φαγητού και των φαρμάκων για τα 164 σκυλιά. Να βρεθεί άμεσα φαγητό γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου των ζώων", αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι "οι Δήμοι υποχρεούνται, βάσει του νόμου 4039/2012 άρθρο 9, να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Αν ο Δήμος δεν μας βοηθήσει να βρεθεί φαγητό, θα πρέπει τα σκυλιά να πεθάνουν από ασιτία ή θα τα αφήσουμε ελεύθερα.

Σε περίπτωση που μας βοηθήσει ο Δήμος και συνεχίσουμε τη συνεργασία, έχω ζητήσει και από τον κύριο Δήμαρχο και την οικονομική υπηρεσία του Δήμου να ορίσετε μια επιτροπή η οποία πριν ο Δήμος μάς προμηθεύσει φαγητά να έρχεται να καταμετρά τα ζώα και τις ανάγκες που έχουμε, να βλέπει τον χώρο που είναι τα ζώα, την καθαριότητα και ποιότητα ζωής τους
" αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουμουλάς.

Στην επιστολή του εξηγεί, επίσης, ότι "τα αδέσποτα ζώα μέρα με τη μέρα αυξάνονται, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει Δημοτικό Κτηνιατρείο να φροντίζει τα άρρωστα και να κάνει στειρώσεις. Αν είχε γίνει αυτό δεν θα είχαμε να φροντίζουμε 164 σκυλιά, θα ήταν πολύ μικρότερος ο αριθμός τους.

Αυτή τη στιγμή το κόστος σε φαγητό είναι 45 ευρώ ημερησίως. Υπάρχουν προγράμματα που δίνουν χρήματα στους Δήμους, από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δυστυχώς, με έλλειψη φαγητού και φαρμάκων, το σωματείο μας δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του, δεν γίνεται να υπάρχουν τόσα ζώα χωρίς φαγητό, να πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχουν φάρμακα.

Γι' αυτό φροντίστε σύντομα να σας παραδώσουμε τα ζώα και να αναλάβετε τη φροντίδα τους σε χώρο του Δήμου
".

"Το σωματείο μας φροντίζει όλα τα άρρωστα και τραυματισμένα από αυτοκίνητα ζώα που κυκλοφορούσαν στους δρόμους, σε πλατείες και σχολεία που είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Με τη βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου τα μαζέψαμε στον χώρο μας και με τη πολύτιμη βοήθεια του κτηνιάτρου κ. Καραμηνά καταφέραμε να σώσουμε πολλά από αυτά", λέει ο Σπύρος Κουμουλάς.