AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Μαρ 2015

Τι συμβαίνει με τα έργα στην πόλη της Σάμου

Φωτογραφία: Μανώλης Marg

Ενημερωτικό σημείωμα για τα έργα που υλοποιούνται στα διοικητικά όρια της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων δημοσιοποίησε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σάμου, Γιάννης Καραγιαννίδης, απαντώντας σε σχετικά αιτήματα πολιτών της Σάμου. Δείτε αναλυτικά ποια έργα εκτελούνται αυτή την περίοδο στην πόλη της Σάμου:




Δείτε τι αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για τα έργα αυτά:

"1.Τα θέματα περί εκτέλεσης και διοίκησης δημοσίου έργου καθορίζονται με το Νόμο 3669/08 (Φ.Ε.Κ 116/18.6.2008 τεύχος Α') «Κύρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημόσιων έργων», ως ισχύει.

Όλοι οι φάκελοι των έργων ήτοι αίτηση χρηματοδότησης, τεχνικά δελτία προτεινόμενης πράξης, αποφάσεις ένταξης έργων για την χρηματοδότηση αυτών, τεύχη δημοπράτησης, απόφαση κατακύρωσης έργων, υπογραφείσες συμβάσεις θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Σάμου προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να έχουν γνώση του ιστορικού εκάστου έργου, του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου τους, των αναλυτικών χρονοδιαγραμμάτων και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των συμβαλλόμενων μερών, ως έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και το φορέα χρηματοδότησης, και επιτάσσει η αρχή της διαφάνειας και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

2. Η διευθύνουσα υπηρεσία ορίζει ως επιβλέποντες και βοηθούς αυτών για το έργο ή τμήματά του ή είδη εργασιών τεχνικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κατά προτίμηση έχουν την κατάλληλη ειδικότητα, ανάλογα με τα στελέχη που διαθέτει, τις υπηρεσιακές ανάγκες και την αξιολόγηση του έργου και του προσωπικού, καθώς και τριμελή επιτροπή τεχνικών υπαλλήλων για την παραλαβή των αφανών εργασιών και τη σύνταξη των σχετικών πρωτοκόλλων. Οι επιβλέποντες αποτελούν τους άμεσους βοηθούς του προϊστάμενου της διευθύνουσας υπηρεσίας στην άσκηση των καθηκόντων της που σχετίζονται με το έργο, όπως αυτά ορίζονται στις επί μέρους διατάξεις του παρόντος Κώδικα. Δεν αποκλείεται η άσκηση της επίβλεψης από τον προϊστάμενο της διευθύνουσας υπηρεσίας.

3.Στα καθήκοντα των επιβλεπόντων περιλαμβάνονται η παρακολούθηση και ο έλεγχος της ποιότητας και ποσότητας των εργασιών και γενικά η τήρηση των όρων της σύμβασης από τον ανάδοχο. Οι βοηθοί των επιβλεπόντων ασκούν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται και έχουν ανάλογες ευθύνες.

4.Αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας και τεχνικών έργων, έχει οριστεί ο κ. Παρασκευάς Παπαγεωργίου. Παράλληλα ο Δήμος Σάμου έχει προχωρήσει στην διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων τμημάτων μετά από τις σχετικές εισηγήσεις που θα ληφθούν απ΄το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο.

5. Άμα τη λήψη των καθηκόντων του νέου προϊστάμενου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σάμου στις 24-12-2014, έλαβαν χώρα τα ακόλουθα, πέρα από τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα από την κείμενη νομοθεσία:

•  Συστάθηκαν ομάδες διοίκησης έργου
•  Διενεργούνται εβδομαδιαίες τεχνικές συσκέψεις για κάθε εκτελούμενο έργο χωριστά, όπου τηρούνται αναλυτικά πρακτικά για τη πρόοδο του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και αντιμετωπίζονται τα παρουσιαζόμενα προβλήματα.
•  Υποβάλλονται εβδομαδιαίες εκθέσεις των επιβλεπόντων μηχανικών
•  Τηρείται βιβλίο επιβλεπόντων

Για τα ζητηθέντα έργα, έγινε εκτενής παρουσίαση στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/02/2015, όπου αναλύθηκαν η πρόοδος του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου, τα χρονοδιαγράμματα, τα προβλήματα αυτών και προτάθηκαν τρόποι επίλυσής τους και αναθεώρησης των ως άνω όπου απαιτείτο. Η αναλυτική παρουσίαση επισυνάπτεται στην παρούσα.

Ειδικά για τα έργο "ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΕΝΤΟΣ ΧΖ ΛΙΜΕΝΑ ΒΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΖ ΛΙΜΕΝΑ ΒΑΘΕΟΣ" επισημαίνεται ότι ο ανάδοχος δήλωσε ενώπιον του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ότι το έργο θα έχει παραδοθεί προς χρήση μέχρι 20/07/015 εφόσον εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πρόσθετη χρηματοδότηση.

Για την πλήρη και άμεση ενημέρωση των πολιτών, προβλέφθηκε η λειτουργία 4ψηφιου τηλεφωνικού αριθμού, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σάμου. Επίσης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σάμου ενημερώνει τους πολίτες της Σάμου για οποιοδήποτε έργο είτε τηλεφωνικά είτε με την παρουσία τους στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας.

6. Ανατέθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη στον Καρμανιώλο Εμμανουήλ σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.23/2015 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Σάμου , για την άμεση αντιμετώπιση πρωτίστως των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, αλλά και για την κυκλοφοριακή ρύθμιση του συνόλου της πόλης.

Από την εν λόγω κυκλοφοριακή μελέτη θα εξεταστεί και θα προκύψει η χωροθέτηση νέων χώρων στάθμευσης.

7. Αναφορικά με το θέμα της αστικής συγκοινωνίας, σας ενημερώνουμε ότι θα αποτελέσει θέμα της ημερήσιας διάταξης της επόμενης συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής διαβούλευσης.

8. Η επιμέλεια των τεχνικών Υπηρεσιών είναι να εφαρμόζεται κατά γράμμα η ισχύουσα νομοθεσία περί δημοσίων έργων, ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας και ο Κώδικας δημοσίων υπαλλήλων.