AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Μαρ 2015

Αδέσμευτη Κίνηση: "Προσβασιμότητα για τα Α.με.Α στο Δημοτικό Συμβούλιο"


Την προώθηση αιτήματος του Πανσαμιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία (Α.με.Α) και φίλων "Νίκος Μενέγας - Ο Ίκαρος για προσβασιμότητα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση, με ερώτησή της η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ). 

Επί του θέματος, το σωματείο Α.με.Α στις 19/6/2013 είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα, με επισυναπτόμενο οπτικοακουστικό υλικό (DVD) που περιείχε αντίστοιχες προτάσεις υλοποίησης.

Για την ΑΚΙΣ το αίτημα του σωματείου αποτελεί ζήτημα ποιότητας ζωής και πρέπει να καταβληθεί μία σοβαρή προσπάθεια από τους αρμοδίους για την εξεύρεση μίας σοβαρής λύσης. 

Είναι προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας να προσκαλούνται Α.με.Α με κινητικά προβλήματα στο συνέδριο του Δ.Σ, παρότι είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει τρόπος πρόσβασης για τους ανθρώπους αυτούς στην αίθουσα συνεδριάσεων. 

Στο υπόψη θέμα η ΑΚΙΣ προτείνει να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, όπου με βάση το ζήτημα της προσβασιμότητας των Α.με.Α, να συμπεριληφθούν και διάφορα άλλα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως ο καθορισμός θέσεων στάθμευσης, ο καθορισμός θέσεων και η εγκατάσταση τεχνικής διευκόλυνσης για λήψη θαλάσσιου λουτρού και άλλα συναφή αιτήματα του πανσαμιακού σωματείου Α.με.Α.