AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαρ 2015

Μία από τα ίδια...

Φωτογραφία αρχείου

Απανωτές ήταν κατά το τελευταίο πενθήμερο οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στις ακτές της Σάμου.

Συγκεκριμένα, σε πέντε καταγεγραμμένα περιστατικά, ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων έφτασε τους 196!

Πιο αναλυτικά, οι 52 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την Κυριακή (22/3) στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, βόρεια της Σάμου.

- Το πρωί του Σαββάτου (21/3), επίσης στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, άλλοι 37 (οι 13 από Αφγανιστάν, από 6 από Σομαλία και Αιθιοπία, 4 από Γκάνα, από 2 από Ιράν και Ιράκ, ένας από Κομόρες, Παλαιστίνη, Αλγερία και Κονγκό), προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια, έγιναν αντιληπτοί από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, να επιβαίνουν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, του Αρχηγείου του Σώματος, οι λιμενικοί τούς περισυνέλεξαν και τους μετέφεραν στο Βαθύ, όπου και συνελήφθησαν, ενώ η λέμβος ρυμουλκήθηκε ως την παραλία Αγίου Κωνσταντίνου, όπου και κατασχέθηκε.

- Το μεσημέρι της Πέμπτης (19/3) 33 παράνομα εισελθόντες μετανάστες εντοπίστηκαν στη Βλαμαρή και συνελήφθησαν από λιμενικούς, σε συνεργασία τους με την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση.

- Το πρωί της ίδιας ημέρας (Πέμπτη 19/3), άλλοι 42 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν από λιμενικούς στην περιοχή Κουρούντερε, ενώ την Τετάρτη (18/3) 32 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από λιμενικούς στον Άγιο Κωνσταντίνο.