AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Μαρ 2015

Ξανά τριψήφιος ο αριθμός...

Φωτογραφία αρχείου

Σχεδόν καθημερινές έγιναν και πάλι οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στη Σάμο. Όπως και την περασμένη εβδομάδα, τότε που σε πέντε ημέρες είχαν καταφτάσει στο νησί 196 άτομα από τα απέναντι τουρκικά παράλια, έτσι και την εβδομάδα αυτή ο απολογισμός παραπέμπει σε τριψήφιο νούμερο.

Συγκεκριμένα, σε επτά περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Λιμενικό (από 23-30/3), συνέλαβε 186 άτομα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή (29/3) τα ξημερώματα, επτά παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Γάτος, νοτιοανατολικά του νησιού, σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, του Αρχηγείου του Λιμενικού, το πλήρωμα του σκάφους τούς περισυνέλεξε με ασφάλεια και τους μετέφερε στον λιμένα Βαθέος, όπου συνελήφθησαν, καθώς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το Σάββατο (28/3) το πρωί, άλλοι 31 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν από περιπολικό σκάφος που τους εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που βρισκόταν σε δυσχερή θέση.

Την Παρασκευή (27/3) το πρωί, 13 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν από λιμενικούς στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

Την Τετάρτη (25η Μαρτίου), 38 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες, στη στεριά, στην ευρύτερη περιοχή του Ποσειδωνίου, ανατολικά της Σάμου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και από ξηράς λιμενικοί κι αστυνομικοί τούς εντόπισαν και τους περισυνέλεξαν από δύσβατο σημείο.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, άλλοι 34 παράνομοι μετανάστες επέβαιναν σε πνευστή λέμβο, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, βόρεια της Σάμου. Πλήρωμα περιπολικού σκάφους τούς περισυνέλεξε και τους παρέδωσε στον λιμένα Βαθέος, όπου συνελήφθησαν.

Τη Δευτέρα (23/3) το πρωί, 33 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν από λιμενικούς στην περιοχή Κουρούντερε, ενώ το ίδιο πρωινό άλλοι  30 λαθρομετανάστες έγιναν αντιληπτοί στην περιοχή του όρμου Καρλοβάσου, όπου και συνελήφθησαν.