AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Μαρ 2015

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η μεγαλύτερη υποβρύχια ελληνική σημαία!


Τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας άπλωσαν τα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου και με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο γιόρτασαν μαζί με τις οικογένειές τους την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, στα καταγάλανα νερά του κολπίσκου της Αγίας Παρασκευής της Σάμου, 19 δύτες άπλωσαν υποβρυχίως ελληνική σημαία επιφάνειας 70 τετραγωνικών μέτρων (7 m x 10 m), τη μεγαλύτερη γαλανόλευκη που έχει απλωθεί ποτέ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Χρειάστηκε λεπτομερής σχεδιασμός, ομαδική εργασία, καταμερισμός ρόλων, επαγγελματική ενίσχυση της σημαίας και χρήση σάκων ανέλκυσης και τεσσάρων σημαδούρων, ώστε να απλωθεί και να κρατηθεί η σημαία στο βάθος που είχε οριστεί.

Ο άψογος συγχρονισμός κινήσεων μέσα και έξω από τη θάλασσα, από την ομάδα των έμπειρων αυτοδυτών και ελευθέρων δυτών εξασφάλισε την επιτυχία του εγχειρήματος και την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Οι παρευρισκόμενοι στη παραλία και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική σκηνή, όταν οι δύτες έφεραν τη σημαία από το βάθος των 15 μέτρων και τη κράτησαν για αρκετή ώρα στην επιφάνεια.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ευχαριστεί τους κυρίους Ευγενεία Κωνσταντίνο και Κοκκώνη Ανδρέα για τη διάθεση της σημαίας και τον κύριο Νεόφυτο Γεράσιμο για την ενίσχυση της.

- Δείτε το σχετικό βίντεο και δεκάδες φωτογραφίες από την προσπάθεια των μελών και φίλων του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου!