AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Μαρ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το 3ο Σαμιακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού!


Το "Μαυρογένειο" Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου "Μέλισσος" και τον Δήμο Σάμου, διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο με επιτυχία το 3ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σάμου για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 86 μαθητές και μαθήτριες στις εξής κατηγορίες: Δημοτικά–μικροί (α’, β’ και γ’ τάξη) - 14 μαθητές, Δημοτικά-μεγάλοι (δ’, ε’ και στ’ τάξη) - 36 μαθητές, Γυμνάσια - 20 μαθητές και Λύκεια - 16 μαθητές.

Νικητές σε κάθε κατηγορία αναδείχτηκαν οι:
Δημοτικά μικροί

1ος: Μαθιός Νίκος του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος
2ος: Ταρασίδης Δημήτρης του  1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβασίου
3ος: Ευστρατίου Δημήτρης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου
Δημοτικά μεγάλοι

1ος Διαμαντάκος Σωτήρης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου
2ος Σοφούλης Δημήτρης του Δημοτικού Σχολείου Όρμου Καρλοβασίου
3ος  Αποστόλου Δημήτρης του Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών

Γυμνάσια

1ος: Δελαβέρης Εμμανουήλ του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος
2ος:  Τσολάκης Παράσχος του Γυμνασίου Καρλοβασίου
3ος:  Χατζηνικήτας Νικόλας του Γυμνασίου Καρλοβασίου

Λύκεια

1ος: Νταγκάι Τζέρντι του Γενικού Λυκείου Μαραθοκάμπου
2ος: Κουμνιώτης Ρωμανός του Γενικού Λυκείου Σάμου
3ος: Μαργαρίτης Μανώλης του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου

Οι νικητές κάθε κατηγορίας προκρίνονται για την τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία από 4 μέχρι 6 Απριλίου 2015 στην Ερέτρια.














































Ευχαριστίες των διοργανωτών

"Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο και  τον Αντιδήμαρχο Καρλοβάσου κ. Τάσο Καλατζή που ευγενικά ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας για  διάθεση ενός λεωφορείου για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών των σχολείων της ανατολικής Σάμου από και προς το χώρο διεξαγωγής των αγώνων. Η διάθεση της Περιφέρειας να αγκαλιάσει το Σκάκι στο αμέσως επόμενο διάστημα μας έδωσε μεγάλη χαρά!

Τους υπεύθυνους Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σάμου κ. Βογιατζή Κώστα και κ. Καραγιάννη Δημήτρη που μερίμνησαν για την παραχώρηση του κλειστού Γυμναστηρίου ως  χώρο διεξαγωγής των αγώνων.

Τον κ. Καραγεωργίου και το κατάστημα Νέα Τεχνολογία που ευγενικά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την αγορά των μεταλλίων για τους νικητές κάθε κατηγορίας.

Τον διεθνούς φήμης εκδοτικό οίκο Chess Informant που χορήγησε σκακιστικά βιβλία – διαμάντια για τους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.

Το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου και τον  λυκειάρχη κ. Βαγγέλη Τσεσμελή για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχε.

Το Γυμνάσιο Καρλοβασίου και τον γυμνασιάρχη  κ. Γιάννη Σοφούλη που συμπλήρωσε το σκακιστικό υλικό του Ομίλου με το υλικό του Γυμνασίου για να καλυφθεί η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών.

Τους εκπαιδευτικούς κυρίους Δρίτσα Δημήτρη, Σαμψωνίδη Ανέστη, Καρύδα Αλέξανδρο και τις υπεύθυνες των σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κυρίες Πέλλα Πέλλη Παππά και Λασκαρίδου Σοφία για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν τόσο στην καταχώρηση των αποτελεσμάτων και τη διενέργεια των ηλεκτρονικών κληρώσεων όσο και στην διαιτησία.

Την Σκακιστική Ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα μέλη της οποίας Γιαλιάς Χρήστος και Χασιώτης Σταμάτης ανέλαβαν το δύσκολο έργο της διαιτησίας στους ομίλους των μεγάλων.

Τα μέλη του Ομίλου κ. Διαμαντάκο Γιάννη και Δαγκλή Δημήτρη που όχι μόνο διαιτήτευσαν αλλά ακούραστα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια του διημέρου για την επιτυχή διοργάνωση ενός ακόμα σχολικού τουρνουά.

Συγχαίρουμε τους νικητές κάθε κατηγορίας και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και ευχόμαστε να τους δούμε ξανά στο επόμενο τουρνουά!"