AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Αυγ 2018

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στη Σάμο


Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποιεί η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Η κ. Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκο Κατρακάζο, επισκέφθηκε την επαρχιακή οδό Αγίων Θεοδώρων - Κονταίικων, όπου εκτελούνται εργασίες χορτοκοπής και καθαρισμού ρείθρων από συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ακολούθως, η περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων, Γιάννη Χαρτοφύλλη, και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κονταίικων, Σταμάτη Παγωνδιώτη, και συζήτησε μαζί τους θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, η περιφερειάρχης επισκέφθηκε το έργο του οδικού άξονα Πόλη της Σάμου - Καρλόβασι που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έργο το οποίο παρά τα αλλεπάλληλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν βρίσκεται στην τελική φάση και τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, η περιφερειάρχης πραγματοποίησε σύσκεψη με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου και συζήτησε την πορεία των έργων που εκτελούνται με χρηματοδότηση είτε από ευρωπαϊκούς πόρους, είτε από εθνικούς πόρους (ΠΔΕ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου). 



Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της κατάθεσης της πρότασης για τη χρηματοδότηση της παράκαμψης του Πυθαγορείου, προϋπολογισμού 18,7 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έγινε μετά την ολοκλήρωση των μελετών. 

Πρόκειται για έργο μήκους 11 χιλιομέτρων περίπου  που περιλαμβάνει α) την παράκαμψη του Πυθαγορείου, β) την παράκαμψη της Χώρας, γ) την παράκαμψη των Μυτιληνιών και δ) την οδό προς Ηραίο και αεροδρόμιο.

Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com