AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Αυγ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η πρεμιέρα του Samos Young Artists Festival!

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα "Samos Young Artists Festival" στο facebook

Το "Samos Young Artists Festival 2018 ξεκίνησε την Τρίτη στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου με τη συναυλία του Duo Sitkovetsky, το οποίο αποτελείται από τους Alexander Sitkovetsky (βιολί) και Wu Qian (πιάνο).

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την πρεμιέρα του μουσικού φεστιβάλ που διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά στη Σάμο το Ίδρυμα Schwarz:







Λίγα λόγια για το Samos Young Artists Festival

Όπως κάθε χρονιά το φεστιβάλ στοχεύει να χτίσει γέφυρες μέσω της μουσικής και να γκρεμίσει τις διακρίσεις μεταξύ των μουσικών ειδών αλλά και των ανθρώπων, ζήτημα μάλιστα εξαιρετικά επίκαιρο για ένα παραμεθόριο νησί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως η Σάμος, εκεί όπου συναντιούνται Ανατολή και Δύση. Κατά την παράδοση του φεστιβάλ, εμφανίζονται στην ίδια σκηνή Έλληνες και Τούρκοι μουσικοί, ανάμεσα σε μια πλειάδα διεθνών καλλιτεχνών.

"Σας καλωσορίζουμε στο θαυμάσιο αρχαίο θέατρο του Πυθαγορείου, όπου πριν 2500 χρόνια ο Πυθαγόρας συνέθεσε τους νόμους της Μουσικής και της Φυσικής. Για μία ακόμη χρονιά φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να συγκεράσουμε διαφορές και αντιθέσεις. Να απολαύσουμε κλασική μουσική και τζαζ, όπερα και φολκλόρ. Να γνωρίσουμε από κοντά διακεκριμένους καλλιτέχνες καθώς και νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο που ξεκινούν μια υποσχόμενη καριέρα. 

Εδώ στη Σάμο, στη μεθόριο Ανατολής και Δύσης, θα υπερβούμε τα σύνορα και θα χτίσουμε μουσικές γέφυρες, συνδυάζοντας καθιερωμένες αξίες και φρέσκους ήχους. Η μουσική φέρνει κοντά όλους τους ανθρώπους, σε όποια πολιτιστική, θρησκευτική και γλωσσική κοινότητα και αν ανήκουν. Ελάτε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο σε επτά ημέρες!", δηλώνουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του φεστιβάλ, Masha Ilyashov και Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος.