AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Μαΐ 2019

Φιλοξενία αυστριακών δημοσιογράφων για προβολή της Σάμου στην Αυστρία

Φωτογραφία από τη σελίδα του Δήμου Σάμου στο facebook

Δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) στη Σάμο διοργάνωσε πρόσφατα η Υπηρεσία του Ε.Ο.Τ Αυστρίας, με τη συμμετοχή έξι bloggers και δημοσιογράφων από τα σημαντικότερα ΜΜΕ της χώρας (Salzburger Nachrichten, NÖN, Reiseaktuell, TAI, Donaupress, TVG). 


Η δράση εντάσσεται στις στρατηγικές κατευθύνσεις της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την προβολή  λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών και αποσκοπούσε στην παροχή ολοκληρωμένης εικόνας για τις δυνατότητες που προσφέρει το νησί, ιδίως σε περίοδο εκτός της τουριστικής αιχμής.

Η διήμερη παραμονή των Αυστριακών δημοσιογράφων στη Σάμο (9-11/5) περιλάμβανε ξεναγήσεις στην καταπράσινη ενδοχώρα της και στα παραλιακά χωριά Κοκκάρι και Πυθαγόρειο, με επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Μονή της Παναγίας της Σπηλιανής. 

Τα μέλη της αυστριακής αποστολής υποδέχτηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο Σάμου ο αντιδήμαρχος Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, Μάριος Βασιλείου, και η δημοτική σύμβουλος, Ζωή Τσερέ.

Από την επίσκεψη των αυστριακών δημοσιογράφων στο δημαρχιακό μέγαρο Σάμου

Στόχος του Δήμου Σάμου είναι η συνεχής τουριστική προβολή και προώθηση του νησιού, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη Σάμο, οι ξένοι δημοσιογράφοι είχαν ακόμα την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα του νησιού και να ενημερωθούν τόσο από τον Δήμο Σάμου, όσο και από την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου για τις τουριστικές υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τις δυνατότητες για island hopping μεταξύ της Σάμου και των νησιών της περιοχής, ένα ιδιαίτερα ελκυστικό συγκριτικό πλεονέκτημα ιδίως για την αυστριακή αγορά.




Σημειώνεται, τέλος, ότι το εξαιρετικά επιτυχημένο δημοσιογραφικό ταξίδι διοργανώθηκε με την ευγενική χορηγία της αεροπορικής εταιρείας Aegean και της Dodekanisos Seaways και με τη φιλοξενία των τοπικών δημοτικών και ιδιωτικών φορέων.

Στη συνέχεια, η δημοσιογραφική αποστολή ταξίδεψε στη Λέρο (11-13/5).

Πηγή: http://www.gnto.gov.gr και σελίδα Δήμου Σάμου στο facebook.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com