AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Μαΐ 2019

Πού και πώς ψηφίζουμε την Κυριακή στη Σάμο


Χρηστικές πληροφορίες για τη διευκόλυνση των εκλογέων κατά την ψηφοφορία της Κυριακής δίνει το υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ). Τι ισχύει στη Σάμο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, λόγω της μεγάλης αύξησης των εκλογικών τμημάτων, καθόσον για πρώτη φορά διεξάγονται τετραπλές εκλογές στη χώρα (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές), ενδέχεται οι ψηφοφόροι να ψηφίζουν αυτή τη φορά σε διαφορετικό σχολικό συγκρότημα από αυτό που ψήφιζαν συνήθως.

Σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα (π.χ. 123Α, 123Β): 

Στο Α ψηφίζουν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Περιφέρεια και 
Στο Β ψηφίζουν για τον Δήμο και την Κοινότητα.

Μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εκλογείς μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν σε όλες τις εκλογές, καθώς και το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν. Δείτε επίσης το σχετικό δημοσίευμα του My Samos Blog.

Αντίστοιχη ενημέρωση μπορούν οι ψηφοφόροι να λάβουν από τις σχετικές υπηρεσίες του δήμου. 

Το ΥΠΕΣ υπενθυμίζει ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε με σταυρό προτίμησης.

Για τις Ευρωεκλογές, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν και θα εκφράσουν την προτίμησή τους βάζοντας από κανέναν (έγκυρο το ψηφοδέλτιο) έως και τέσσερις (4) κατά ανώτατο όριο σταυρούς σε υποψήφιους του συνδυασμού που θα επιλέξουν.

Για τις Περιφερειακές Εκλογές, στη Σάμο ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του «σταυρώνοντας» από κανέναν (έγκυρο το ψηφοδέλτιο) μέχρι και δύο (2) το ανώτερο υποψηφίους του συνδυασμού που επιλέγει.

Για τις Δημοτικές Εκλογές, με τον σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του ως εξής:

Δήμος Ανατολικής Σάμου:







Δήμος Δυτικής Σάμου:








Επίσης, μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές, από τον δήμο, καθώς και από τις εφορευτικές επιτροπές κατά την ημέρα ψηφοφορίας.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com