AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαΐ 2019

Συγκεντρώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Μαραθόκαμπο και Κοντακαίικα


Σε συγκεντρώσεις σε Μαραθόκαμπο και Καρλόβασι μίλησε την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα, ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Σάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Βασίλης Κοσμάς, και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, Βασιλική Βρυνιώτη.

Παρουσία των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων στο Μαραθόκαμπο, ο Βασίλης Κοσμάς, στην ομιλία του στην Πλατεία του Αγ. Αντωνίου, τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια ήταν η μόνη δύναμη που σταθερά υπερασπίστηκε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και την νεολαίας της περιοχής. 

Επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι, αφού πολλοί απ’ όσους βρίσκονται στους άλλους συνδυασμούς έχουν υπηρετήσει για πολλά χρόνια από διάφορες θέσεις ως εκλεγμένοι σε Δήμο και Περιφέρεια την πολιτική των κομμάτων τους που είναι ενάντια στις λαϊκές ανάγκες, σημειώνοντας ότι  άλλωστε ανεξάρτητοι δεν είναι και οι υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης  αφού είναι εξαρτημένοι από τον αγώνα που καθημερινά δίνουν από διάφορα μετερίζια για τα λαϊκά συμφέροντα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη εξασφάλισης της υγιεινής και ασφάλειας του λαού με προτεραιότητα στο πόσιμο νερό και τα σκουπίδια, στιγματίζοντας το θέμα του βιολογικού του Μαραθοκάμπου που δεν λειτουργεί εξαιτίας κακοτεχνιών. 

Σημείωσε την ανάγκη μείωσης των ανταποδοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνες οικογένειες κλπ και την αύξησή τους σε μεγάλες επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, καταγγέλλοντας την πρόσφατη αύξηση που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, που πλήττουν ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής. 

Ειδική μνεία έκανε στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής για να μην εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε κατοικίες στα Βοτσαλάκια, τη στήριξη της ΛΑΣ, επισημαίνοντας τους κινδύνους που αυτό έχει για τη δημόσια υγεία. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, από συλλόγους και το Δήμο.







Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κοντακαιίκων ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε ότι «θα αγωνιστούμε μαζί με το λαό για να διεκδικήσουμε πλήρη χρηματοδότηση για το σύνολο των αναγκών Περιφερειών και Δήμων», ότι «δεν θα κάνουμε καμιά παραχώρηση δημόσια περιουσίας πχ περιοχών NATURA, όπως τα Σεϊτάνια, ο Καρβούνης και ο Κέρκης, που ο πρόσφατος νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει. Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε κανέναν κρίσιμο τομέα δημοτικών υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα», φέρνοντας σαν παράδειγμα τη δράση και στάση σε διάφορα θέματα των Κομμουνιστών Δημάρχων σε Ικαρία και Πάτρα.

Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής  προστασίας των οικισμών παρότι είναι έργα μη «επιλέξιμα» αφού δεν εξυπηρετούν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και την ανάγκη πυρασφάλειας και αντισεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολεία για να μην έχουμε τις τραγικές συνέπειες της Πορφυριάδας και των Λυκείων του Καρλοβάσου.

Η υποψήφια Περιφερειακή Συμβουλος Βασιλική Βρυνιώτη επισήμανε ότι ο λαός έχει συμφέρον να ψηφίσει ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια και Δήμο για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν ανέχεται άλλο την αντιλαϊκή πολιτική κομμάτων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει κάνει μαύρη τη ζωή του, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την κοροϊδία που γίνεται στην πλάτη τους με προεκλογικές παραχωρήσεις ψίχουλα δίνοντας 1 και παίρνοντας 100. 

Κάλεσε ειδικά τους εργαζόμενους των ξενοδοχείων, τους οικοδόμους, τους συνταξιούχους κλπ, τους αγρότες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να ψηφίσουν αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια έχουν γνωρίσει μέσα από τα σωματεία, στον αγώνα για την επιβίωση, το μεροκάματο, το ένσημο, την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, την υγεία, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, σημειώνοντας ότι ανάπτυξη και το καλό του τόπου σημαίνει ο λαός να έχει καλό μεροκάματο και να εργάζεται σε ανθρώπινες συνθήκες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τέλος κάλεσαν τους κατοίκους και των δύο περιοχών να δώσουν δυναμικό "παρών" στην Κεντρική Προεκλογική συγκέντρωση της περιοχής την Τρίτη 21 Μαΐου, στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία Καρλοβάσου, με ομιλητή τον βουλευτή και μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Θανάση Παφίλη.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com