AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαΐ 2019

Η λήξη των φετινών κατηχητικών της Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας


Με την συμμετοχή 300 και πλέον παιδιών από όλη τη Σάμο στην ιστορική Ιερά Μονή του Μεγάλου Σταυρού έγινε η λήξη των κατηχητικών συνάξεων και ενοριακών συντροφιών της Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας για το ιεραποστολικό έτος 2018-2019 .

Όπως αναφέρουν για τη λήξη των κατηχητικών οι υπεύθυνοι της Μητρόπολης:

"Τα παιδιά, με τη ζωντάνια και την χαρά τους, κατέκλυσαν την Ιερά Μονή. 


Έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος με πολύ ενθουσιασμό ομίλησε στα παιδιά παρακινώντας τους σε πνευματικούς αγώνες με μόνη συντροφιά τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και τους Αγίους της Εκκλησίας μας, έκαμε δε ιδιαίτερη αναφορά στον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο τον εκ Χώρας Σάμου και εν Εφέσω αθλήσαντα του τοπικού μας αγίου του οποίου η μνήμη εορτάστηκε την επομένη ημέρα.


Τα παιδιά μας έπαιξαν, τραγούδησαν, έψαλλαν και επικοινώνησαν μεταξύ τους. 

Πανηγυρικό τόνο έδωσε η παιδική και νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας «ευΩΔΗα» , η οποία παρουσίασε μικρό μουσικό πρόγραμμα, αλλά και το μικρό θεατρικό σκετσάκι που παρουσίασαν οι κατηχητές του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβασίων.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο σκετς "έκλεψαν" κυριολεκτικά τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκαν από όλους. 

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, με λόγους πατρικούς, αποχαιρέτησε τα παιδιά, ανανεώνοντας την επικοινωνία τους στις Κατασκηνώσεις της «Παναγίας του Κότσικα»".

Πηγή: IMSamou.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com