AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2019

Η Sky Express συμμετέχει στο “Μεταφορικό Ισοδύναμο”


Η αεροπορική εταιρεία Sky Express, η οποία συνδέει τη Σάμο με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, με νησιά του ανατολικού Αιγαίου και με την Κρήτη, συμμετέχει στο “Μεταφορικό Ισοδύναμο”.

Το μέτρο του "Μεταφορικού Ισοδύναμου" στοχεύει στην εξίσωση του κόστους μεταφοράς για επιβάτες και εμπορεύματα που μετακινούνται με μέσα θαλάσσιας ή αεροπορικής μαζικής μεταφοράς, με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.

Από τις 20 Μαΐου 2019, δικαιούχοι του Α.ΝΗ.ΚΟ για τις αεροπορικές μετακινήσεις τους είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις όλων των νησιών της επικράτειας, εξαιρουμένων της Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας.

Η εταιρεία ενημερώνει τους επιβάτες της ότι για τις αεροπορικές εταιρείες ο τρόπος εγγραφής των πολιτών παραμένει ίδιος (στο https://metaforikoisodynamo.gr), απλά χρειάζεται η δήλωση του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη κατά την κράτηση και η επιλογή μεταξύ ακτοπλοϊκού/αεροπορικού απ’ τις διαθέσιμες διαδρομές, ενώ η επιδότηση θα είναι ίση με το ακτοπλοϊκό ταξίδι.

Δικαιούχοι του Α.ΝΗ.ΚΟ.

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων τα μέλη είναι Έλληνες πολίτες ή αλλοδαποί, που διαθέτουν άδεια διαμονής σε ισχύ και η φορολογική κατοικία του/της υπεύθυνου υποβολής φορολογικής δήλωσης ή του/της συζύγου αυτού/ής στο μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται σε νησί που εφαρμόζεται το μέτρο Μ.Ι.

Δικαιούχοι είναι επίσης το προσωπικό υπηρεσιών υγείας και το εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί προσωρινά σε νησί εφαρμογής του μέτρου Μ.Ι.

Κάθε νοικοκυριό ή δικαιούχος της δεύτερης κατηγορίας (προσωπικό υπηρεσιών υγείας και εκπαιδευτικό προσωπικό) που πιστοποιείται στην εφαρμογή αποτελεί μια ωφελούμενη μονάδα.


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com