AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαΐ 2019

Η εκδήλωση της Μητρόπολης Σάμου για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης


Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς την 29η Μαΐου του 1453 διοργάνωσε την Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου Σάμου η Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Μητρόπολης , η εκδήλωση ήταν "ένα μοναδικό ταξίδι μνήμης και τιμής που είχαν την ευλογία να ζήσουν την Τετάρτη στην αίθουσα του δημοτικού μεγάρου της Σάμου  όσοι  αποδέχθηκαν το κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας  να αποτίσουν φόρο τιμής και ιστορικής μνήμης στην τραγική επέτειο της Αλώσεως της Βασιλίδος των πόλεων, της Βασιλεύουσας των Ρωμιών, της Κωνσταντινουπόλεως.

Μοναδικός πλοηγός ήταν ο καταξιωμένος φιλόλογος - τ. Λυκειάρχης κ. Γεώργιος Αγγελινάρας, ο οποίος με το μοναδικό του χάρισμα και την ευρυμάθεια του κατάφερε να ταξιδέψει τους ακροατές στα ιστορικά γεγονότα των ημερών εκείνων, δίδοντας ταυτόχρονα επίκαιρα μηνύματα.  

Τέλος προβλήθηκαν διαφάνειες  προβάλλοντας  ιστορικά μνημεία  της Κωνσταντινουπόλεως.


Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομο και περιεκτικό μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κ.κ. Ευσέβιος, καλώντας στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ελληνισμού και προτρέποντας το κοινό να κλείσει την βραδιά με το «Χριστός Ανέστη» και τον Εθνικό μας Ύμνο".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com