AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Μαΐ 2019

Οι "Δρόμοι Αντίστασης στο Καρλόβασι" για τα αποτελέσματα των εκλογών


Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Τοπικό Συμβούλιο Καρλοβάσου εξέδωσε ο συνδυασμός "Δρόμοι Αντίστασης στο Καρλόβασι".

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ανάμεσα σε ένα κλίμα πόλωσης, απ’ τη μεριά των δύο κυρίαρχων δυνάμεων του συστήματος (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ), στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο των ευρωεκλογών και σε ένα κλίμα πολιτικής  σύγχυσης για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσπαθήσαμε μέσα απ’ την κίνηση «Δρόμοι Αντίστασης στο Καρλόβασι»  να 'ρθούμε σε επαφή με όσο περισσότερο κόσμο είναι δυνατόν, συζητώντας για τα πραγματικά προβλήματα και τον μοναδικό δρόμο πάλης, αυτόν της αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι  στο σύστημα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αναδείξαμε τον πραγματικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως βραχίονα του κράτους στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, και την εξάρτηση των δήμων, που συνδέεται άμεσα με την εξάρτηση της χώρας,  απ’ την ΕΕ στο οικονομικό-και όχι μόνο-  πεδίο. 

Αποκλεισμένοι απ’ την δυνατότητα να παρέμβουμε σε επίπεδο Δημοτικών εκλογών, εξαιτίας των άκρως «δημοκρατικών» απαιτήσεων  του συστήματος (ελάχιστος αριθμός υποψηφίων, υψηλό χρηματικό παράβολο), επιλέξαμε την παρέμβαση μας με ψηφοδέλτιο στις εκλογές του τοπικού συμβουλίου, γνωρίζοντας από πριν τους αρνητικούς συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί για μια κίνηση σαν την δική μας. Για περισσότερες από 20 μέρες, οι αγωνιστές που στηρίξανε τον συνδυασμό,  με τις παρεμβάσεις τους στις γειτονιές του Καρλοβάσου, αλλά και με την συνεχή παρουσία τους στην κεντρική πλατεία, όπου είχε στηθεί το ταμπλό του συνδυασμού. Μοίρασαν το υλικό της κίνησης, συζήτησαν με τους κατοίκους της πόλης, ανέδειξαν τα κρίσιμα εκείνα ζητήματα που πρέπει να γνωρίζει και να μην ξεχνά ποτέ κάθε λαϊκός άνθρωπος που καλείται απ’ το σύστημα να στηρίξει με την ψήφο τους τις πολιτικές ενάντια στα συμφέροντά του. 
  
Ανοίξαμε την πολιτική κουβέντα, κόντρα στο κλίμα της απολιτικοποίησης και της «ενότητας» που καλλιέργησαν οι δύο συνδυασμοί που στηρίχθηκαν απ’ τις δυνάμεις του συστήματος (Συμμαχία πολιτών, Δύναμη δημιουργίας), και που με τον γνωστό τρόπο των υποσχέσεων και των «εκβιασμών» προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους δημότες για τον πραγματικό τους ρόλο. Καλέσαμε τον κόσμο να στηρίξει το ψηφοδέλτιο μας, κάνοντάς του σαφές πως μόνο με την ψήφο δεν θα λυθεί κανένα απ’ τα προβλήματά του, πως δεν είμαστε μια κίνηση διαχείρισης των προβλημάτων στα πλαίσια  του συστήματος.   Αντιθέτως τον καλέσαμε να παλέψει μαζί μας, στον δρόμο, απ’ την επόμενη μέρα, για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που θα διογκωθούν στο μέλλον. Δεν θρέψαμε καμιά αυταπάτη περί «αριστερών» συμβούλων , και «αγωνιστικών» συμβουλίων, τακτική που ακολουθεί εδώ και χρόνια η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ.
  
Εκτιμούμε το αποτέλεσμα ως μια πλατιά αναγνώριση της προσπάθειας μας. Ως μια αναγνώριση των προσπαθειών μας όλα αυτά τα χρόνια, στο πεδίο της συγκρότησης εστιών αντίστασης και διεκδίκησης μέσα στην τοπική κοινωνία. Μια αναγνώριση και εκτίμηση των προσπαθειών, όλων των αγωνιστών  που συμμετείχαν στην κίνηση,  είτε μέσα απ’ τα αγωνιστικά σχήματα της ΛΑ-ΑΑΣ είτε των εκπαιδευτικών σωματείων. Ένα, συγκριτικά, μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας στήριξε με την ψήφο του το πλαίσιο μας, καταδεικνύοντας διαθέσεις για μια άλλη κατεύθυνση απ’ αυτή που τον σπρώχνουν οι κυρίαρχες δυνάμεις. 
  
Σ’ αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μας, αλλά και όλους όσους δεν πιστεύουν στον δρόμο της ανάθεσης, της διαχείρισης και της συνδιαλλαγής με το σύστημα, να βρεθούν δίπλα μας, στους δρόμους της πραγματικής αντίστασης, στους δρόμους της διεκδίκησης για την καλυτέρευση των όρων της καθημερινότητας και της ζωή μας.
  
Καλούμε τον λαό του νησιού σε αποχή απ’ τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών έναν αντιλαϊκό, απ’ την γέννησή του, θεσμό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ* ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ


*τα αποτελέσματα είναι ανεπίσημα, καθώς αναμένεται η επίσημη ανακοίνωσή τους και η κατανομή των εδρών