AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2019

Παραίτηση δύο μελών της ΝΟΔΕ Σάμου


Την  παραίτηση δύο μελών της Ν.Ο.Δ.Ε Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, της Ζωής-Τσερέ Πυργιώτη και του Μανώλη Κιάσσου, προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις στήριξης της βουλευτή της Ν.Δ και πρώην υπουργού τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, προς τον υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Νίκο Κατρακάζο.

Σε κοινή τους επιστολή προς τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, του Ν. Σάμου, Γιάννη Μάρκου, τα δύο παραιτηθέντα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε τονίζουν "Δεν κατανοούμε τα παιχνίδια διχασμού που παίζονται στη Σάμο, σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν τα ανεχόμαστε και γι’ αυτό παραιτούμαστε από μέλη της ΝΟΔΕ». 

Διαβάστε την αναλυτική δήλωση παραίτησης των δύο μελών της Ν.Ο.Δ.Ε Σάμου της Ν.Δ.:

"ΠΡΟΣ: Πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, του Ν. Σάμου, κ. Μάρκου Ιωάννη. 
ΚΟΙΝ: Γραφείο Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε της ΝΟΔΕ Σάμου. 

Με αίσθημα ευθύνης αλλά και αγανάκτησης, με αίσθημα ιδεολογικής προσήλωσης στην μεγάλη Δημοκρατική μας παράταξη, αλλά και θυμού για τη μεθοδευμένη προεκλογική εξαπάτηση που επιχειρείται στο νησί μας, σας υποβάλουμε την παραίτησή μας από ενεργά μέλη της ΝΟΔΕ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη δήλωση της πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, κας Όλγας Κεφαλογιάννη, για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου όπως δηλώνει και διατυμπανίζει o ίδιος, υποψηφίου δημάρχου κ. Κατρακάζου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ για τη ΣΑΜΟ. Ένα συνδυασμό απαρτιζόμενο από μεγάλο αριθμό παλαιών σκληροπυρηνικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και μελών άλλων κομματικών χώρων, εντελώς ξένων προς τα ιδεολογικά πρότυπα της Νέας Δημοκρατίας. 

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι στο νησί μας κατεβαίνουν και άλλοι δύο συνδυασμοί με καθαρή ιδεολογική βάση και στελέχη προσηλωμένα στη μεγάλη μας γαλάζια παράταξη, σε έναν εκ των οποίων ανήκουμε και εμείς. Παρόλα αυτά η κ. υπουργός επέλεξε να απευθύνει στην ομιλία της προσωπικό μήνυμα συμπαράστασης σε έναν συνδυασμό πολιτικών αστέγων, χωρίς εσείς προσωπικά να τολμήσετε να αντιδράσετε, όπως εκ της θέσεώς σας οφείλατε να πράξετε, στην όλη στημένη και προεκλογικά κατευθυνόμενη παρουσίαση για τον Τουρισμό, που έγινε στις 18-5-2019 στο Πυθαγόρειο της Σάμου, λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η εν λόγω ατυχής δήλωση συμπαράστασης της κας Κεφαλογιάννη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις κατευθύνσεις του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη μη στήριξη υποψηφίων στους μικρούς Δήμους.

Ειλικρινά λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή. Χωρίς περισσότερα λόγια και παραμένοντες πιστοί στη μεγάλη μας παράταξη, αυτή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, είμαστε υποχρεωμένοι να παραιτηθούμε από μέλη της ΝΟΔΕ Σάμου γιατί σας θεωρούμε συνυπεύθυνο της όλης κατάστασης. Συνυπεύθυνο, γιατί από την αρχή δεν τολμήσατε να αναλάβετε την ευθύνη και να αντιδράσετε σε αυτές τις προπαγανδιστικές και διχαστικές για το κόμμα μας ενέργειες, που μεθόδευε και συνεχίζει να μεθοδεύει ο ανεξάρτητος δήμαρχος κ. Κατρακάζος Νικόλαος, ο προερχόμενος από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. 

Η επιδίωξη κάποιων να ανελιχθούν κομματικά και να αναρριχηθούν σε αξιώματα, με μεθόδους πίεσης, πολιτικής εξαπάτησης, παραπλάνησης και συκοφάντησης, μέσω της πολιτικής θολούρας που επιδιώκουν, δημιουργεί κλίμα εσωστρέφειας, απωθητικό για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο κόμμα μας. Εμείς δεν το ανεχόμαστε αυτό και αποχωρούμε σήμερα από τη ΝΟΔΕ. Εσείς κ. Πρόεδρε συνεχίστε να το ανέχεστε, συνεχίστε να παραμένετε απαθής και να διχάζετε με τη στάση σας ακόμη περισσότερο τη μεγάλη γαλάζια παράταξή μας.

Σάμος, 20 Μαΐου 2019
Οι υπογράφοντες / μέλη της ΝΟΔΕ Σάμου
Κιάσσος Εμμανουήλ                                Τσερέ Πυργιώτη Ζωή"

Λίγο νωρίτερα, η ΝΟ.Δ.Ε Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, με ανακοίνωσή της ζητά τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων του κόμματος για νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δείτε την ανακοίνωση:

"Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές α’ και β΄ βαθμού η ΝΟΔΕ Σάμου και όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας αγωνιζόμαστε οργανωμένα, με πειθαρχία  και νηφαλιότητα για την κατάκτηση ενός κοινού στόχου, το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας για το μέλλον που μας αξίζει. 

Σεβόμενοι τις απόψεις των μελών μας και κυρίως της τοπικής κοινωνίας, εργαζόμαστε ως την τελευταία στιγμή για την ενότητα και τη συσπείρωση ανάμεσα στα μέλη της Παράταξής μας, ώστε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών νικητής να είναι ένας, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η μόνη δύναμη που μπορεί αποδεδειγμένα να εγγυηθεί το καλό του τόπου.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα για το μέλλον που αξίζουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα δίνοντας με αξιώσεις τη μεγάλη μάχη των εκλογών της 26ης Μαΐου. Συνεχίζουμε για μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την Χριστιάνα Καλογήρου, ενώνοντας τις δυνάμεις μας. 

Οτιδήποτε άλλο αφορά την μικροπολιτική και όχι την πολιτική. Δεν θα χάσουμε το δάσος εστιάζοντας στο δέντρο. Προέχει η Πατρίδα μας και της Παράταξή μας."

Με την ακόλουθη ανακοίνωσή του την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Σάμου, Γιάννης Μάρκου απευθύνει έκκληση ενότητας:

"Το διχασμό, τον φέρνουν αυτοί που είτε έχασαν την καρέκλα τους είτε αυτοί που δεν την κέρδισαν. Δεν θα μπω σε λογική αντιπαράθεσης, ούτε η ευγένεια μου θέλω να θεωρηθεί αδυναμία. 

Συνεχίζω τον αγώνα ενότητας με ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να δουλέψουν σε ένα συλλογικό όργανο, χωρίς ιδιοτέλεια και οπορτουνισμό. 

Οι άναρθρες κραυγές και τα μαθήματα κομματικής νομιμοφροσύνης ,δεν τα δέχομαι από ανθρώπους που σπάνε οι ίδιοι την κομματική γραμμή. 

Τώρα μπορείτε επιτέλους να εκφραστείτε ελεύθερα."

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com