AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Μαΐ 2019

Οι τελευταίες δηλώσεις τριών υποψηφίων περιφερειαρχών Βορείου Αιγαίου


Τις τελευταίες τους δηλώσεις έκαναν λίγες ώρες πριν την επίσημη λήξη της προεκλογικής περιόδου τρεις από τους υποψήφιους περιφερειάρχες Βόρειου Αιγαίου.

Δείτε το κάλεσμα που απευθύνουν προς τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας:

Σταύρος Τάσσος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου:


"Λίγες ώρες πριν τις εκλογές στέλνω αισιόδοξο μήνυμα σε όλους τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου. 

Ναι! Με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο χέρι για την Περιφέρεια και τους Δήμους, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι μικρομεσαίοι των νησιών θα στείλουν δυνατό μήνυμα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία συμφωνούν και υπηρετούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και εφαρμόζουν τα στελέχη τους και οι δήθεν ανεξάρτητοι στην Περιφέρεια και στους Δήμους.

Απευθύνομαι σε όσες και όσους παραμένουν ακόμα αναποφάσιστοι, σε όσες και όσους πιστεύουν ότι με την αποχή θα στείλουν το σωστό μήνυμα, σε όσους “με μισή καρδιά” προσανατολίζονται να ψηφίσουν ξανά κόμματα και υποψήφιους που έχουν την ευθύνη για τα άγρια μέτρα που μας επέβαλαν, για τα Χοτ Σποτ του εγκλωβισμού και της αθλιότητας, για το ότι έφεραν το εγκληματικό ΝΑΤΟ στις θάλασσές μας. Αυτούς που μας καθησυχάζουν για τις κινδύνους που μας απειλούν στο Αιγαίο από την επιθετικότητα της Τουρκίας, από τα παζάρια που κάνουν μαζί της, πίσω από την πλάτη μας, οι σύμμαχοί τους οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. 

Όλους εσάς σας καλώ να πάρετε με την ψήφο σας θέση δίπλα μας, ακόμα κι αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί μας.

Σας βεβαιώνω από τη δύναμη που θα μας δώσετε, κερδισμένος θα είναι μόνο ο λαός.

Είμαστε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, την ΕΕ. 

Είμαστε σταθερά ταγμένοι με τη διεκδίκηση και την καθημερινή δράση, με τον αγώνα και την αλληλεγγύη για όλα όσα αφορούν τους νησιώτες, για το περιβάλλον, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη φιλία των λαών.

Δώστε μας δύναμη να κάνουμε τη διαφορά.

Σταθείτε μαζί μας απέναντι στο μαύρο της απογοήτευσης, της παραπλάνησης, στους εκβιασμούς.

Απέναντι στην εγκληματική οργάνωση της “ναζιστικής” ΧΑ, το μαντρόσκυλο του συστήματος . 

Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα ανασάνει, θα γίνει πιο δυνατός ο λαός!

Τα νησιά του Β. Αιγαίου, των μεγάλων αγώνων και των αμέτρητων θυσιών που μαζί με τους κομμουνιστές έγραψαν ιστορία και είχαν σημαντική συνεισφορά στις λαϊκές κατακτήσεις, θα είναι και πάλι μπροστά στη νέα λαϊκή ανάταση και αντεπίθεση. 

Προχωράμε, έχοντας στην καρδιά και στο νου μας, τους στοίχους του μεγάλου μας ποιητή Γ. Ρίτσου που από εδώ τα νησιά της εξορίας και των αλύγιστων έγραφε: 

“Τούτος ο λαός, αφέντη μου,
δεν ξέρει πολλά λόγια,
σωπαίνει, ακούει κι όσα του λες
τα δένει κομπολόγια,

Και κάποιο βράδυ, πες, σαν χθες,
υψώνει το κεφάλι,
κι αστράφτουνε τα μάτια του
κι αστράφτει ο νους του πάλι"

Γιάννης Σπιλάνης, επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπαράταξη Πολιτών":


"ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Η ώρα των εκλογών έχει φτάσει. Η 26η Μαΐου είναι η ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία των νησιών του Βόρειου Αιγαίου.

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές όλο και πιο πιεστικά ακούγονται τα ερωτήματα των πολιτών σε κάθε ένα από τα δέκα νησιά της Περιφέρειας που επισκεφθήκαμε,  για το ποια είναι τα έργα που θα κάνουμε . 

Στη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ από την αρχή κάναμε ξεκάθαρο ότι καμία πρόταση, καμία υπόσχεση για μεμονωμένα έργα δεν είναι λυτρωτική για το Βόρειο Αιγαίο, αν δεν εντάσσεται σε ένα ευρύτερο μακρόπνοο ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και ευημερίας.

Ο ρόλος μας σαν Περιφέρεια είναι ακριβώς αυτός, να σχεδιάζουμε ειδικές πολιτικές για την αγροτική ανάπτυξη, για την υγεία, για τις μεταφορές για την παιδεία, να τις προωθούμε και να διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση να τις εντάξει στα προγράμματα της, καθώς και να υλοποιούμε προγράμματα που θα οδηγήσουν αυτόν τον υπέροχο τόπο να βγει από την απομόνωση και να πάρει στο χάρτη τη θέση που του αξίζει.

Είμαστε Νησιώτες και ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι η θάλασσα μας ορίζει και μας διαφοροποιεί. Πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τους αυτή ακριβώς την διαφορετικότητα της νησιωτικότητας είναι καταδικασμένες στην αποτυχία.

Δουλεύοντας για χρόνια τα θέματα περιφέρειας και νησιωτικότητας γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος τη διαφορά ανάμεσα σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την στεριανή Ελλάδα και σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη νησιωτική Ελλάδα. Μου είναι γνωστό από πρώτο χέρι ότι οράματα όπως το μεταφορικό ισοδύναμο φαίνονται ακατόρθωτα και ουτοπιστικά όταν σχεδιάζονται, γιατί θέλουν χρόνο και κόπο για να καρποφορήσουν, όταν όμως υλοποιηθούν φέρνουν πραγματική ανακούφιση και ανάσα στους πολίτες των νησιών. Μπορεί να μην έχουν τη λάμψη, έχουν όμως την δύναμη να αλλάξουν την καθημερινότητα όλων μας μακροχρόνια.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ από την αρχή παρουσίασε τέτοιες προτάσεις ανάπτυξης, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αν σχεδιάσουμε το μέλλον και δουλέψουμε ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά και ο τόπος μας να γίνει τόπος ζωής και ευημερίας. Γι’ αυτό μιλάμε για ποιοτικά νησιά, γιατί η ποιότητα μπορεί να γίνει συνώνυμο με το Βόρειο Αιγαίο και χαρακτηριστικό των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και να μας δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Γι’αυτό μιλάμε για πράσινα νησιά, γιατί προστατεύοντας και αναδεικνύοντας την υπέροχη φύση των νησιών μας μπορούμε να έχουμε μια αποδοτική χρήση και επαναχρησιμοποίηση των φυσικών πόρων. Και γιαυτό μιλάμε για νησιά ίσων ευκαιριών, γιατί χρησιμοποιώντας τα μοντέρνα εργαλεία που μας δίνει η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούμε να βγάλουμε τα νησιά μας από την απομόνωση και να τα κάνουμε ελκυστικά.

Αν και ξέρουμε ότι το να υποσχεθούμε δρόμους και λιμάνια θα ήταν πιο εύκολο, πιο κατανοητό και σαφώς πιο ελκυστικό για τους ψηφορφόρους, εμείς ακόμα και την τελευταία στιγμή επιμένουμε να μιλάμε για ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη, να μιλάμε για ποιότητα στα προϊόντα και στη ζωή, για καινούργιες τεχνολογίες και γνώσεις, για εξωστρέφεια και σωστή προώθηση των νησιών μας, για συνεργασίες και συνέργιες, για δουλειά και όραμα. Και θα μιλάμε έτσι μέχρι το τέλος, γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας και θα τον κάνουν γνωστό είναι η ιστορία του, ο πολιτισμός του, η φύση του, η παράδοσή του, οι άνθρωποί του. 

Αυτοί είναι οι πραγματικοί του θησαυροί.

Ζητάμε λοιπόν την ψήφο σας όχι για να φτιάξουμε έναν ακόμα δρόμο που δεν θα οδηγεί πουθενά, ένα ακόμα λιμάνι που μάταια θα περιμένει τουρίστες να περάσουν από κει, αλλά για να τα κάνουμε μέρος ενός σχεδίου ανάπτυξης, και εργαλεία που θα φέρουν δουλειά και ελπίδα και θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο τους.

Όλα αυτά χρειάζονται πολύ δουλειά, οργάνωση, υπομονή και επιμονή για να γίνουν. Θέλουν να δουλέψουμε όλοι μαζί, γιατί κανείς μόνος του δεν μπορεί να τα καταφέρει. Απαιτούν ένα ισχυρό όραμα, γνώσεις και δομημένο σχέδιο με δράσεις και έργα που να «δένουν» μεταξύ τους, για να κρατηθούμε στον δρόμο της ανάπτυξης. 

Η ψήφος στην ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι μια υπεύθυνη ψήφος, μια ψήφος σε ένα διαφορετικό αύριο , μια ψήφος ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τα νησιά μας.

Αν πιστεύεις και εσύ ότι το Βόρειο Αιγαίο αξίζει να πάει μπροστά, ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γιάννης Σπιλάνης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης"

Παναγιώτης Χριστόφας, επικεφαλής του συνδυασμού "Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο":