AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Αυγ 2019

ΒΙΝΤΕΟ. Ώρα 13:15, Κυριακή. Πυροσβεστική: "Σε ύφεση η πυρκαγιά"

Σημερινή φωτογραφία από το Πυθαγόρειο: Michali's Films



Νωρίς το μεσημέρι (13:15) η Πυροσβεστική Υπηρεσία (Αθήνα) ενημέρωσε πως η φωτιά στη Σάμο "είναι σε ύφεση, αλλά όχι ακόμα υπό έλεγχο, καθώς παραμένουν μικρές εστίες αναζωπυρώσεων στα καμένα και ριπές ανέμων". Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα αποχώρησαν.


Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής, η Πυροσβεστική ανέφερε ότι "Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο στη φωτιά στη Σάμο, παρά μόνο μικρές αναζωπυρώσεις στην καμένη έκταση, γι' αυτό και η πυρκαγιά δεν έχει δοθεί ακόμα ως υπό μερικό έλεγχο" ανέφερε το πρωί της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία (Αθήνα).


Για την πλήρη κατάσβεσή της πυρκαγιάς επιχειρούσαν από το πρωί 31 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρου τμήματος, τρία ελικόπτερα, τέσσερις υδροφόρες κι εθελοντές", με επικεφαλής τον υποστράτηγο, εκ των Συντονιστών Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Πετρούτσο.


Δείτε όλο το χρονικό της πυρκαγιάς που αναστάτωσε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου τη Σάμο, με αφετηρία τον Μεσόκαμπο και εξέλιξή της προς τα ξενοδοχεία και τις ανεμογεννήτριες έξω από το Πυθαγόρειο, καθώς και τις δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, πυράρχου Κωνσταντίνου Φράγκου.

Το τοπικό ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής, καθώς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι Michali's Films στο YouTube, που δείχνει τις προσπάθειες πυροσβεστικού ελικοπτέρου να σβήσει τη φωτιά κοντά στο Πυθαγόρειο:


 

Τέλος δείτε φωτογραφίες από τις προσπάθειες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χώρας Σάμου το απόγευμα του Σαββάτου στις Πούντες:









Και για σήμερα, Κυριακή, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νησί, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

   
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com