AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Αυγ 2019

Στάση εργασίας και συγκέντρωση των δημοτικών υπαλλήλων Σάμου στις 22/8

Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση προγραμμάτισε για αύριο, Πέμπτη, 22 Αυγούστου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου Σάμου, ώστε να αναδείξει τις ελλείψεις προσωπικού και να τονίσει την ανάγκη προσλήψεων.
 
Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον (ενιαίο) τοπικό δήμο αναφέρουν:
 
"Συνάδελφοι,
 
η συμμετοχή πρέπει να είναι μαζική για να αποδείξουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για τις ζωές μας ερήμην μας. Αυτοί τη στιγμή κινδυνεύουν 17 συνάδελφοι, αύριο δεν ξέρουμε ποιος θα βρεθεί στη θέση τους.
 
Η έλλειψη προσωπικού στους δήμους δεν λύνεται υποχρεώνοντας υπαλλήλους σε μετακίνηση, λύνεται με άμεσες προσλήψεις σε ειδικότητες που υπάρχει ανάγκη, με διαδικασίες εξπρές, όπως εξπρές ήταν και η διάσπαση των 5 δήμων.
 
Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας και προχωράμε σε ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο από τον σύλλογο, τους συναδέλφους και την Ομοσπονδία.
 
Να μη μετακινηθεί κανένας, χωρίς τη συγκατάθεσή του.
 
Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και των δύο δήμων.
 
Όλοι και όλες στη στάση εργασίας, Πέμπτη 22/8/2019 και ώρα 10 πμ έως 2μμ και συγκέντρωση στις 11 πμ στο δημαρχείο στο Βαθύ".
 
Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση στον δήμο Σάμου, αφού πρώτα κάνει σαφές πως θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων των δήμων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) ζητεί από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, να ακυρώσει τις αποφάσεις συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που μεταθέτουν υποχρεωτικά εργαζόμενους δήμων που διασπάστηκαν στους νεοσύστατους δήμους, καθώς και την κατ' εξαίρεση παροχή δυνατότητας στους νέους αυτούς δήμους να προσλάβουν το απαραίτητο και κατάλληλο μόνιμο προσωπικό για τη στελέχωσή τους.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com