AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Αυγ 2019

Αντ. Σίμος: "Ποιοι αιρετοί χρωστούν στον δήμο Σάμου;"


Να ενημερωθεί άμεσα εγγράφως από τη δημοτική Αρχή για το εάν οι προσφάτως εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι κοινοτήτων στον δήμο Ανατολικής Σάμου έχουν οφειλές προς τον δήμο Σάμου, οπότε τίθεται θέμα ασυμβίβαστου για αυτούς, ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της "Πορείας Ευθύνης", Αντώνης Σίμος.


Σύμφωνα με τον κ. Σίμο, "είναι γνωστά σε όλους τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος μας, τα οποία για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά θα πρέπει να πεισθούν και οι δημότες να βοηθήσουν έμπρακτα. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει προηγουμένως εμείς οι αιρετοί να τους αποδείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να «διοικήσουμε διά του παραδείγματος». Δεν μπορείς για παράδειγμα να πείσεις τους δημότες να παλέψουν για το μεταναστευτικό, όταν εμείς δεν μπούμε μπροστά, ούτε μπορείς να τους πείσεις να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, που σημειωτέον σήμερα ξεπερνούν τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ στον ενιαίο δήμο Σάμου, όταν κάποιοι από εμάς πιθανόν να έχουν ανεξόφλητες οφειλές. 

Ειδικά στο θέμα των οφειλών ο νόμος απαγορεύει στους οφειλέτες του δήμου και των νομικών προσώπων του, με ύψος οφειλής μεγαλύτερο των 500 ευρώ, να αναλάβουν καθήκοντα αιρετού σε οποιαδήποτε θέση, εάν δεν εξοφλήσουν την οφειλή τους μέχρι την ημέρα εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ να με ενημερώσετε μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019, ημέρα της ορκωμοσίας των αιρετών που αναλαμβάνουν καθήκοντα δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς και προέδρων κοινοτήτων στον δήμο Ανατολικής Σάμου, εάν άπαντες έχουν εξοφλήσει τις τυχόν οφειλές τους, παραδίδοντάς μου σχετική κατάσταση που θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του οφειλέτη και το ύψος της οφειλής. Στην εν λόγω κατάσταση παρακαλώ να αναγραφούν άπαντες οι αιρετοί με ανεξόφλητες οφειλές πάνω από 500 ευρώ, ανεξαρτήτως εάν έχουν κάνει ρύθμιση των οφειλών τους και ανεξαρτήτως εάν είναι φυσικά πρόσωπα ή είναι μέλη εταιρικών επιχειρήσεων και οι επιχειρήσεις τους έχουν οφειλές στον δήμο ή στα νομικά πρόσωπα αυτού".

"Προς ενημέρωσή σας, αναφορικά με το κατά πόσον επιτρέπεται να μου παραδοθούν ή όχι τα ανωτέρω στοιχεία, σας γνωρίζω ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει αποφανθεί ότι συνάδει με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 η χορήγηση σε δημοτικό σύμβουλο στοιχείων, όπως ονομαστικές καταστάσεις των οφειλετών του δήμου, εφόσον τούτο είναι απαραίτητο για την άσκηση των καθηκόντων του, στα οποία συγκαταλέγεται ο έλεγχος της τηρήσεως των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης" καταλήγει ο κ. Σίμος.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία